Om Debatt1

0
3482

Klarhet, relevans, saklighet.

Debatt1 er et seriøst og nyskapende medie for politikk, samfunn og livssyn. Utviklet for å styrke den offentlig debatten, ytringsfriheten og demokratiet. Forumet er åpent for alle til å publisere innlegg og lengre artikler i et fellesskap, noe som er en sjelden mulighet på norske internettsider i dag.  

Internett er en genial inngangsport for å nå inn til og påvirke den samfunnspolitiske debatten. Debatt1 representerer en ny og unik mulighet for alle som vil delta i debatter om politikk, samfunn og livssyn. D1 er et sted å være for alle som med sine argumenter ønsker å påvirke samfunnet og for alle som ønsker å formidle og diskutere med andre, saker som dreier seg om politikk, samfunn eller livssyn.

Registrering.

For å publisere et innlegg.

En registrerer seg enkelt ved å klikke på logg inn/meld deg inn, som du finner øverst til venstre på forsiden. Velg registrer i vinduet du får opp og fyll ut din mailadresse og ditt for- og etternavn. Til din mail får du en link fra d1 til din passordside som du selv endrer. Din egen (avanserte) skriveside finner du ved å se etter + Legg til som du vil få øye på øverst i det sorte feltet når du er innlogget. I din profil kan du legge til bilde av deg og du kan også skrive noen ord om deg selv.

Når du logger deg inn så skal det stå logg inn i vinduet du får opp og du logger deg inn med ditt brukernavn og passord. Se din profil for en oversikt. Ditt offentlige navn må alltid inkludere både for- og etternavn og skal brukes når du kommenterer eller skriver innlegg. Er du først registrert så skal du være logget inn for å kommentere. Dette for å beskytte hver og ens identitet. Kommentarer kan ikke revideres, så her gjelder det å skjerpe seg, kan en si 🙂

Forhåndsinnstilt kategori for alle skribenter: Alle artikler og siste innlegg. En kan selv velge underkategori. Publiser rett på forsiden av debatt1.

Profilerte innlegg bestemmes av redaksjonen. Avhenger av både plass og kvalitet.


 

Hvorfor Debatt1?

Det var helt tilbake i 2012 jeg fikk ideen om å utvikle en nettside for debatt om politikk, samfunn og livssyn. Jeg har selv erfaring fra Vårt Lands verdidebatt og fra Dagsavisens nyemeninger, men savnet likevel et debattforum som er avis uavhengig og som retter seg mot alle. Det finnes en del diskusjonsforum/blogger i Norge og oftest er disse forumene knyttet til en avis, til andre organisasjoner eller til enkeltpersoner og er dermed rettet mot et bestemt publikum med tilnærmet lik interesse eller politisk ståsted. Ut fra egen erfaring har jeg kommet til at det er en stor fordel at aktører med forskjellige politiske/verdimessige vurderinger deltar i de samme debattene, og mitt ønske for debatt1 er at oppsettet vil inspirere til deltakelse i diskusjoner samt bidrag med egenpubliserte innlegg. D1 er for stemmer både fra høyre og venstresiden i norsk politikk.

Mine visjoner, spalter og oppsett er realisert og videreutviklet av web- og markedsføringsbyrået Coinno AS. Coinno har virkeliggjort mine planer om et nytt seriøst debattforum på nett i Norge.

Se min skisse fra 2012 som la grunnlag for debatt1 slik det ser ut nå.

layout-ideskisse-eh-nettsidens-oppbygningcr

Resultatet i dag etter Coinnos utforming av siden synes jeg er så flott, de har forbedret designet, de har fått til så fine fargespetter i de ulike spaltene på en spennende måte, og Stefan Eklund overrasket meg med Gnist spalte. Et uttrykk jeg selv ikke hadde tenkt på i det hele tatt, men som passet perfekt til en av mine intensjoner med debatt1 som er at vi skal løfte personlig engasjement.

Fargen på logoen kunne jeg aldri bestemme meg helt for under planleggingen og vi i redaksjonen vaklet mellom grønn, lilla, lyseblå og orange. Så ble den til grønn for nå. Coinno fått med alle mine ønskemål for siden ( bl.a til å starte med plass til 5 siste innlegg og 5 mest kommenterte) og de har fått med mange gode tekniske sider som gir skribenten en veldig god mulighet til å bestemme sitt uttrykk i artikler og innlegg. Kommunikasjonen underveis til meg, når prosjektet skulle opp og stå – profesjonaliteten, engasjementet deres og alt arbeid som de har lagt ned – Coinno leverte 100%  og jeg vil rope høyt og med stor glede at jeg er så takknemlig og fornøyd med deres arbeid. 😀

Samarbeidet med Coinno startet for alvor i mars 2016 og siden ble ferdigstilt den 24.07. Siden ble testet ut fram til midten av august og jeg vil spesielt takke Frode Klettum for hjelp med dette. Jeg og redaksjonen brukte også noe tid på å lære oss d1 systemet. Jeg hadde allerede vært i kontakt med mange skribenter på forhånd slik at jeg kunne åpne med (minst) 10 innlegg den 4 september. Siden åpningen og fram til dags dato, 23. juni, har det vært hele 170 innlegg forfattet av mer enn 47 skribenter og 550 kommentarer tilsammen av enda flere.

Jeg har forsøkt å realisere prosjektet tidligere. Selv om det ikke lyktes så har jeg møtt noen på veien som jeg også gjerne vil takke. Jeg vil takke Richard Moene for hans kreativitet og støtte, jeg vil takke Idium AS webbyrå for deres tips og støtte og jeg vil takke Frode Klettum, Marita Synnestvedt, Only Frank Hoen, Inge Kristiansen spesielt og ikke minst vil jeg takke mine nærmeste for å ha holdt ut med alt mitt snakk om prosjektet og timelange sessions med internett, debatt, skriving og musikk på ørene gjennom mange år! Takk til mine nærmeste som respekterer meg for den jeg er og lar meg være fri. Jeg sender også en god tanke til Dagsavisen og til deres forum Nye Meninger hvor jeg har fått muligheten til å ytre meg fritt i mange år, jeg har lært mye (håper jeg) og jeg har vært så heldig å være med i mange lange og viktige debatter.


 

Debatt1`s logo og slagord (din mening gir mening) er Only Frank Hoen`s ideer.

Debatt1 er, i samarbeid med Coinno A/S, administrert og eiet av Elisabeth Hoen. For mer informasjon om meg, se Linkedin.

Ønsker du å annonsere på debatt1 eller ønsker å diskutere annet samarbeid med oss så er du hjertelig velkommen til å kontakte meg eller en i redaksjonen – eller Coinno.

Kontaktinformasjon

Send en mail til  eller til ,

Se kontaktinformasjon til alle redaksjonsmedlemmer i om debatt1. Hvis det er et emne du mener vi bør ta opp, ikke nøl med å ta kontakt.


 

Til slutt og ikke minst så vil jeg på vegne av oss i redaksjonen ønske deg hjertelig velkommen til debatt1.

Sett din egen agenda! Din mening gir mening – men bare hvis du kan argumentere for det.

Vil du lese mer om Debatt1?

Se her:

https://debatt1.no/lansering-av-nytt-politisk-debattforum/

https://debatt1.no/om-debatt1/

https://debatt1.no/retningslinjer/

https://debatt1.no/velkommen-til-livssyn-og-dialog/

https://debatt1.no/velkommen-til-debatt1/

 

Republisert.

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here