Få din egen blogg på Debatt1!

0
710

Oppdatert 13.11. Lesernes egen avis! Registrer deg på Debatt1 og publiser dine egne innlegg. Gratis å lese, gratis å skrive på. Politikk, samfunn, livssyn, litteratur.

På Debatt1 kan du publisere egne innlegg direkte under rubrikken alle artikler og siste innlegg, velge menykategori innsikt eller aktuelt, og du kan velge mellom seks emnekategorier. Men det forventes et argument og seriøse innlegg.

Muligheten for å publisere egne innlegg foruten sosiale medier og direkte i et fellesskap finnes nesten ikke på norsk internett i dag. Ja, vi har Vårt Lands verdidebatt og Dagsavisens nye meninger, men mens de to siste er del av avis med en politisk profil, så er Debatt1 uavhengig og søker stemmer fra både høyre og venstresiden. Vi er først og fremst opptatt av argumentasjon og å styrke den offentlige debatten og ingen kommentarfelt får lov å utvikle seg til rene reaksjonsytringer. En reaksjon må ledsages av et argument og ikke komme alene. På Debatt1 ønskes nyanserte ytringer og debatter med klarhet, relevans og saklighet er satt i høysetet. Se min filosofi og retningslinjer her https://debatt1.no/retningslinjer/ 

Hvordan komme i gang

Først må du registrere deg som bruker på Debatt1. Velg Logg inn/meld deg inn. Sikkerheten blir tatt på alvor og er du først registrert skal du være innlogget for å kommentere. Dette er for å beskytte hver og ens identitet slik at ingen andre kan bruke din mailadresse og navn for å kommentere innlegg uinnlogget. På Debatt1 må du bruke sitt eget for- og etternavn.

Når du trykker på linken du får til din e-post, så kommer du til passordsiden. Passordet du automatisk får er en tallkode som du kan endre i selve passordfeltet. Velg helst et sterkt passord. Passord som består av bokstaver (f.eks. navn) og tall. Lagre og gå videre. Når du skal logge deg inn påse nå at du har valgt Logg Inn i vinduet du får opp.

Fyll inn din e-post adresse og passord. Selv om det står ekte Fornavn og Etternavn i logg inn feltet skal du enten bruke din e-post eller brukenavn (se din profil). En god ide kan være å la nettleseren din eller D1 huske passordet så kommer det opp automatisk på din telefon, nettbrett eller PC/Mac.

Glemt passord

Har du registrert deg men husker ikke lenger ditt passord? Da velger du Glemt passord som du ser når du skal logge deg inn. Tekniker på Debatt1 har filmet sin gjennomgang av dette og tar deg igjennom prosessen steg for steg med å få tilsendt nytt passord. Det kan du se her på denne videoen på 3 min: https://www.youtube.com/watch?v=o0CMyvhEyJA&feature=youtu.be

Jeg er logget inn, hva gjør jeg nå?

Omtrent slik ser det ut når du er logget inn. Du har et sort felt øverst hvor du har tilgang til din profil og du må velge +Legg til for å åpne din skriveside.

Du kan lagre innlegg du arbeider med og du kan også forhåndsvise innlegget før publisering. Innlegg kan alltid revideres (og også slettes hvis en har gjort en feil). Du kan legge inn bilder eller videoer i innlegget ved å velge Legg til media og du kan utheve skrift og velge mellom ulike skriftstørrelser til f.eks. avsnittoverskrifter. Du kan legge inn SEO tittel, beskrivelse og stikkord til ditt innlegg slik at det blir mer søkbart på nettet. Dette anbefales. Du kan også endre innstillinger for deling på sosiale medier for hvert innlegg.

Alle skribenter har en forhåndsinnstilt kategori for innlegg når en skal publisere: Alle artikler og siste innlegg. Velg underkategori. Du kan også velge Menykategori Aktuelt eller Innsikt. Innlegg profileres av redaksjonen basert på plass, kvalitet og emne.

Du kan også velge ut et avsnitt fra teksten din som du gjerne vil ha som ingress som synes på forsiden av Debatt1. Teksten legger du i feltet Utdrag. Pass på at det ikke blir for langt.

Nederst til høyre på din skriveside står det Fremhevet bilde – Bestem forsidebilde. Her kan du legge inn bilde du vil ha på forsiden av Debatt1 og det vil vises øverst når du åpner ditt innlegg. For å dele innlegg på sosiale medier det nødvendig med et forsidebilde. Vær obs på at hvis du henter bilder fra nettet kan de være opphavsrett på bilder og det kan være lurt å legge ved en link til hvor bildet er hentet fra hvis du er usikker på dette. Ellers kan du selvsagt legge ved egne bilder.

Å kommentere

Du kan kommentere innlegg uten å være registrert. Oppgi din mailadresse og for- etternavn. Er du allerede registrert skal du være innlogget for å kommentere. Kommentarer har redigeringstid på 15 min. Maks 3 linker til andre nettsider tillates i hver kommentar, flere enn dette og kommentaren blir ikke publisert.

Din profilside

Legg gjerne til noe informasjon om deg selv. Det vil vises sammen med bilde av deg når du har publisert et innlegg. Hvis du ikke vil ha bilde av deg selv anbefaler vi et landskapsbilde for estetikkens skyld. Oppdater din profil etter du har lastet opp bilde og lagt til ny informasjon. Husk at ditt offentlige navn alltid må inne holde ditt ekte for – og etternavn.

 

Er du klar?

Hvis du har spørsmål eller andre innspill er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg eller redaksjonen elisabeth.hoen@debatt1.no, redaksjon@debatt1.no. Foreløpig er det jeg som administrerer alt når det gjelder Debatt1, men jeg har en støttespiller som hjelper å bl.a. overvåke forumet og som en også kan stille spørsmål til: inge.kristiansen@debatt1.no.

Hvorfor Debatt1?

Jeg fikk ideen til Debatt1 allerede våren 2012 og hele konseptet/ spaltene er utviklet av meg. Med Debatt1 vil jeg styrke demokratiet og tilby et godt sted som er åpent for alle. Uansett situasjon, posisjon eller alder så har vi alle noe vi brenner for – noe vi synes er viktig. Vi har alle kunnskap å dele uansett hvilken måte vi har tilegnet oss den på. Debatt1 er for alle de som vil påvirke samfunnet. Les mer her https://debatt1.no/om-debatt1/ .

Det skulle ta noen år før ideen kunne realiseres og byrået Coinno a/s, som holder til i Oslo, er webleverandør og står for sikkerhet og videre utvikling av Debatt1 i samarbeid med meg. Det gjør det trygt og gir god kvalitet. Det har blitt gjort flere justeringer/forbedringer i våres, basert på erfaringer gjort siden åpningen september 2016. Fram til nå har det blitt publisert 400 innlegg/artikler av så mange som 63 skribenter, noe som i snitt utgjør over 15 innlegg pr måned og tilsammen 932 kommentarer av mange flere! Hittil har 140 personer registrert seg på D1. 

Det tar tid å nå ut med Debatt1, kanskje både fordi jeg har lagt meg på en seriøs linje og fordi jeg har få ressurser til markedsføring. Både lekfolk, forfattere, politikere og fagfolk har bidratt med innlegg/artikler fram til nå, og jeg håper på mange, mange flere!

Vi ønsker alle velkommen til Debatt1! Debatt1 er til for å styrke den offentlige debatten, demokratiet og ytringsfriheten.

Jeg håper denne informasjonen var nyttig for deg som har lyst til å publisere her, men som synes det er litt tungt å komme i gang. Du har også mulighet til å sende ditt innlegg til oss så kan vi publisere for deg. Målgruppen for mediet er voksne over 18 år og vi ønsker også seniorer med livserfaring.

Alle kan vi påvirke samfunnet. Alle mennesker har engasjement og kunnskap om noen eller mange felt og vi håper at akkurat du som leser dette har lyst til å registrere deg og publisere innlegg!

Din mening gir mening!

 

Elisabeth Hoen

Eier og redaktør for Debatt1.no

elisabeth.hoen@debatt1.no

redaksjon@debatt1.no

Republisert og oppdatert etter 6 febr.

 

DEL
Forrige artikkelBalanse
45 år. Oslo. Mastergrad i samfunn, vitenskap og teknologi i Europa. Spesialisering, kvinner og teknologi. Se Linkedin for mer informasjon om mine andre fag og utdanning, yrkeserfaring m.m. Eier og redaktør for debatt1.no. Debatt1 er til for styrke den offentlige debatten, ytringsfriheten og demokratiet. Gratis å lese, gratis å skrive på. Alle kan publisere innlegg, men det forventes seriøse innlegg og et argument. Innlegg profileres av redaksjonen. Når du registrerer deg får du egen blogg og du publiserer i et fellesskap. Du kan lese mer om Debatt1 her https://debatt1.no/kom-i-gang-med-debatt1/

DELTA I DEBATTEN: