Kom i gang med Debatt1

0
45

Bruksanvisning Debatt1. Politikk, samfunn, livssyn, bøker. På Debatt1 kan du publisere egne innlegg direkte uten forhåndsmoderering. Men det forventes et argument og seriøse innlegg.

Muligheten for å publisere innlegg direkte finnes nesten ikke på norsk internett i dag. Ja, vi har Facebook, Vårt Lands verdidebatt og Dagsavisens nye meninger, men mens de to siste er del av avis med en politisk profil, så er Debatt1 uavhengig og søker stemmer fra både høyre og venstresiden. Vi er først og fremst opptatt av argumentasjon og å styrke den offentlige debatten og ingen kommentarfelt får lov å utvikle seg til rene reaksjonsytringer. En reaksjon må ledsages av et argument og ikke komme alene. Når det gjelder facebook så er det et sosialt medie noe som gjerne betyr at fokus på personer står sentralt. Derfor kan debatter på facebook lett komme til å handle om personer med påfølgende personangrep og en er avhengig av trådstarters ofte manglende kompetanse på debatt. På Debatt1 ønskes nyanserte ytringer og debatter med klarhet, relevans og saklighet er satt i høysetet. Se min filosofi og retningslinjer her https://debatt1.no/retningslinjer/ 

Hvordan komme i gang

Først må du registrere deg som bruker på Debatt1. Velg Logg inn/meld deg inn. Sikkerheten blir tatt på alvor og er du først registrert skal du være innlogget for å kommentere. Dette er for å beskytte hver og ens identitet slik at ingen andre kan bruke din mailadresse og navn for å kommentere innlegg uinnlogget. Kommentarer kan ikke revideres, kontakt redaksjonen for hjelp. Innlegg kan alltid revideres (og også slettes hvis en har gjort en feil). På Debatt1 må du bruke sitt eget for- og etternavn.

Når du trykker på linken du får til din e-post, så kommer du til passordsiden. Passordet du automatisk får er en tallkode som du kan endre i selve passordfeltet. Velg et sterkt passord. Systemet aksepterer kun sterke passord som består av bokstaver (f.eks. navn) og tall. Lagre og gå videre. Når du skal logge deg inn påse nå at du har valgt Logg Inn i vinduet du får opp.

Fyll inn din e-post adresse og passord. Selv om det står ekte Fornavn og Etternavn i logg inn feltet skal du enten bruke din e-post eller brukenavn (se din profil). En god ide kan være å la nettleseren din eller D1 huske passordet så kommer det opp automatisk på din telefon, nettbrett eller PC/Mac.

Glemt passord

Har du registrert deg men husker ikke lenger ditt passord? Da velger du Glemt passord som du ser når du skal logge deg inn. Tekniker på Debatt1 har filmet sin gjennomgang av dette og tar deg igjennom prosessen steg for steg med å få tilsendt nytt passord. Det kan du se her på denne videoen på 3 min: https://www.youtube.com/watch?v=o0CMyvhEyJA&feature=youtu.be

Jeg er logget inn, hva gjør jeg nå?

Omtrent slik ser det ut når du er logget inn. Du har et sort felt øverst hvor du har tilgang til din profil og du må velge +Legg til for å åpne din skriveside.

Du kan lagre innlegg du arbeider med og du kan også forhåndsvise innlegget før publisering. Du kan legge inn bilder eller videoer i innlegget ved å velge Legg til media og du kan utheve skrift og velge mellom ulike skriftstørrelser til f.eks. avsnittoverskrifter.

Alle skribenter har en forhåndsinnstilt kategori for innlegg når en skal publisere: Alle artikler og siste innlegg. Velg underkategori. Du kan også velge Menykategori Aktuelt eller Innsikt. Innlegg profileres av redaksjonen basert på plass, kvalitet og emne og når du scroller ned i kategoriene står det Profilerte innlegg og Redaksjonens valg – profilerte innlegg, og de er kun til for redaksjonen.

Du kan også velge ut et avsnitt fra teksten din som du gjerne vil ha som ingress som synes på forsiden av Debatt1. Teksten legger du i feltet Utdrag. Pass på at det ikke blir for langt.

Nederst til høyre på din skriveside står det Fremhevet bilde – Bestem forsidebilde. Her kan du legge inn bilde du vil ha på forsiden av Debatt1 og det vil vises øverst når du åpner ditt innlegg. For å dele innlegg på sosiale medier det nødvendig med et forsidebilde. Vær obs på at hvis du henter bilder fra nettet kan de være opphavsrett på bilder og det kan være lurt å legge ved en link til hvor bildet er hentet fra hvis du er usikker på dette. Ellers kan du selvsagt legge ved egne bilder.

Din profilside

Legg gjerne til noe informasjon om deg selv. Det vil vises sammen med bilde av deg når du har publisert et innlegg. Hvis du ikke vil ha bilde av deg selv anbefaler vi et landskapsbilde for estetikkens skyld. Oppdater din profil etter du har lastet opp bilde og lagt til ny informasjon. Husk at ditt offentlige navn alltid må inne holde ditt ekte for – og etternavn.

 

Er du klar?

Hvis du har spørsmål eller andre innspill er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg eller redaksjonen  elisabeth.hoen@debatt1.no, redaksjon@debatt1.no. Foreløpig er det jeg som administrerer alt når det gjelder Debatt1, men jeg har to gode støttespillere som hjelper å bl.a. overvåke forumet og som en også kan stille spørsmål til onlyfrank.hoen@debatt1.no, inge.kristiansen@debatt1.no.

Hvorfor Debatt1?

Jeg fikk ideen til Debatt1 allerede våren 2012 og hele konseptet/ spaltene er utviklet av meg. Les mer her https://debatt1.no/om-debatt1/ . Det skulle ta noen år før ideen kunne realiseres og byrået Coinno a/s, som holder til i Oslo, er webleverandør og står for sikkerhet og videre utvikling av Debatt1 i samarbeid med meg. Det planlegges flere justeringer/forbedringer framover basert på erfaringer gjort siden åpningen september 2016. Fram til nå har det blitt publisert 275 innlegg/artikler av 53 skribenter, noe som utgjør i snitt 16 nye innlegg pr måned. Det tar tid å nå ut med Debatt1 både fordi jeg har lagt meg på en seriøs linje og fordi jeg tenker langsiktig og har få ressurser. Både lekfolk, forfattere, politikere og fagfolk har bidratt med innlegg/artikler fram til nå.

Vi ønsker alle velkommen til Debatt1! Debatt1 er til for å styrke den offentlige debatten, demokratiet og ytringsfriheten.

Jeg håper denne informasjonen var nyttig for deg som har lyst til å publisere her, men som synes det er litt tungt å komme i gang. Målgruppen for mediet er voksne over 18 år og vi ønsker også seniorer med livserfaring.

Alle kan vi påvirke samfunnet. Alle mennesker har engasjement og kunnskap om noen eller mange felt og vi håper at akkurat du som leser dette har lyst til å registrere deg og publisere innlegg!

Din mening gir mening!

 

Elisabeth Hoen

Eier og redaktør for Debatt1.no

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR