Hjem Profilerte artikler - Redaksjonens valg Profilert - Hot spot Om havnivået og spådommer om Maldivene

Om havnivået og spådommer om Maldivene

0
3164

Havnivået har steget i lang tid, men ingen ting tyder på noen akselerert stigning. Her ser vi utviklingen siden 1870 frem til år 2000 målt med fastmerker i fjæra. Målingene er foretatt av CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation).

De siste par årene har havstigningen omtrent stoppet helt opp – absolutt ikke akselerert.

 

Dette temaet er jo også tatt opp i en tidligere artikkel: https://debatt1.no/hvordan-gar-det-egentlig-med-maldivene/

——————————————————–

 

Kilde: https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level

 

Hvordan går det egentlig med Maldivene?

 

Gammelmedia (NRK, TV2, Aftenposten, Dagbladet, Adressa, Bergens Tidende m.m.) forer oss jevnlig med spådommer om mulige katastrofer som kan ramme oss grunnet våre klimautslipp. Dette har pågått i mange årtier, og vi begynner etter hvert å få erfaring med hvordan spådommene har slått til. Og det har de absolutt ikke!

I Canberra Times sto det i slutten av september, 1988, en artikkel som lovet at innen 30 år skulle Maldivene være fullstendig druknet i havet. Men ikke nok med det, Maldivene ville gå tom for drikkevann innen utgangen av 1992.

Nå har de fremdeles drikkevann, og webkamera viser at faren for oversvømmelse ikke er overhengende. Det er riktignok 5 måneder igjen før oversvømmelsen skulle være total, men ingen ting tyder på at spådommen vil oppfylles.

Slike overdrevne og feilaktige spådommer bør man huske når media i dag kommer med tilsvarende apokalypseinformasjon om klimautviklingen. Det vi hører er røsten til klimaindustrien (Grønn industri, aktivistorganisasjoner som WWF, Bellona, Greenpeace, CICERO, et par personer ved Bjerknessentret m.m.) som våre lettlurte politikere kaster våre skattepenger og oljeinntekter etter som en form for avlat uten at det har den minste innvirkning på klimaet.

 

Webkamera som viser oss dagens tilstand på Maldivene kan du se her.


 

Innlegget om Maldivene ble (i store trekk) første gang publisert på https://resett.no/2017/11/17/maldivene-kiribati-marshalloyene-og-fiji-synker-ikke/

 

 

Fra redaksjonen. Profilert Hot Spot. Vi har samlet de to innleggene. 

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here