Noen klimaforskere er svært uredelige – II

0
2158
Jeg har i et tidligere innlegg vist til hvordan enkelte klimaforskere har vært uredelige ved å dikte opp temperaturstigninger som ikke finnes.
Dette gjelder en liten gruppe aktivist-forskere hvis uredelige fremferd ble avdekket i og med Climategate-avsløringene. Vi skal nå ta for oss en annen av disse aktivistforskerne; Ben Santer, som var hovedforfatter til kap. 8 i Klimapanelets rapport i 1995. Også han var tilsatt ved Climate Research Unit (CRU) ved University og East Anglia, hovedleverandør til Klimapanelet. I utkastet til Klimapanelets rapport forelå denne teksten:
«Mens noen av mønstrene (for klimautviklingen) diskutert her hevdes å kunne påvise merkbare klimaendringer , har ingen studier hittil positivt kunne påvise at hele eller deler av observerte klimaendringer er forårsaket av menneskelig påvirkning».
 
Uten å samrå seg med de øvrige kapittelforfatterne endret Santer teksten egenhendig til:
«Totalen av statistiske bevis i kapittel 8, når dette blir undersøkt i sammenheng med vår fysiske forståelse av klimasystemet , peker nå på en merkbar menneskelig påvirkning på det globale klimaet.»
 
Han endret altså konklusjonen helt. Og det er denne forandrede konklusjonen som i ettertid stadig siteres i media.
Temperaturutvikling i øvre atmosfære målt av værballonger (Foto: Bildet er klippet fra nettet – øverste del er fra klimarapporten i 1995)
I klimarapporten fra 1995 la Santer ved den grafen som er øverst på figuren for å vise en «skremmende» temperaturutvikling. Hadde han lagt ved grafen som vises nederst ville alle kunne se at grunnlaget for skremselen var ikke-eksisterende.
Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here