Jeg var på et slakteri i dag

1
1547

For noen dager siden ble jeg invitert på noe som heter «Save Vigil» av Oslo Animal Save. Det er en gjeng med aktivister som demonstrerer utenfor slakterier og dokumenterer når dyrene kommer inn. Jeg var veldig nervøs for å dra, men bestemte meg for å ta turen ned. Her er hva jeg opplevde.

Jeg har vært på gårder, utenfor slakterier, på sirkus, laboratorier, pelsfarmer osv i flere år da jeg jobbet med dyrs rettigheter på fulltid. Jeg begynte å engasjere meg i NOAH da jeg var 18 år og jobbet der deltid og så fulltid i mange år, frem til 2012. Jeg har også jobbet for PETA, Dyrebeskyttelsen Norge og flere andre organisasjoner i Norge og utlandet. Jeg har arrangert og vært på hundrevis av markeringer, demonstrasjoner, fakkeltog osv men nå var det virkelig lenge siden jeg har fått mulighet til å være med på noe sånn som jeg var med på i dag. Og jeg har savnet det veldig. Det høres kanskje rart ut, men det er så viktig for meg å vise min motstand mot hvordan vi behandler dyr.

Jeg skriver at jeg er nervøs og man skulle kanskje tro at man blir vant til å se fæle ting som skjer mot dyr, men det gjør man aldri. Hvis man gjør det, så er det kun for å skjerme seg selv. Begynner man å ta det innover seg så er det lett å bli deprimert og miste motet. Men, det har jeg ingen planer om. Dyrene trenger vår hjelp og jeg skal aldri slutte å tale deres sak!

The Save Movement er satt sammen av grupper rundt om i verden for å være vitne til griser, kuer, kyllinger og andre dyr fra industrien på vei til slakt. Målet er å skape bevissthet rundt hvordan dyr fra industrien har det, å hjelpe folk å se og forstå, så de kan inspirere til å slutte å spise dyr. Det er et grasrot-nettverk for dyrs rettigheter og ble startet i 2010 med gruppen «Toronto Pig Save». I dag er det over 330 grupper i Canada, USA, UK/England & Irland, Australia, Europa, Hong Kong, og Sør Amerika.

Da jeg kom til markeringen ble jeg møtt av flere aktivister som holdt plakater utenfor «Kjøttbyen» i Oslo, hvor Fatland holder til. Fatland har årevis med kritikk bak seg når det gjelder dyrehold. Jeg fikk en plakat med bilde av en gris i en slaktebil med teksten «Vær så snill, hjelp meg», stilte meg ved veien og holdt den opp. Det var overraskende mange som vinket og gav tommel opp. Flere rullet også ned vinduet og sa «bra jobbet», «sønnen min er veganer» osv. Utrolig gøy å se støtten fra folk. Innimellom kom det lastebiler fylt med enten griser, sauer eller kuer. De skulle inn og drepes. Dagen før hadde det vært lettere å ta bilder/film gjennom hullene på bilene men i dag så kjørte de ekstra fort virket det som og flere av bilene tok andre veier inn. Det sier jo ganske mye om hvor mye de ønsker å skjule det som skjer. Noe jeg skjønner godt, da det er ganske jævlig det dyrene blir utsatt for. Alt for å tjene penger.

At noen kan sove godt om natten når de tjener penger på å behandle uskyldige vesener på den måten kan jeg ikke fatte. Det var en veldig spesiell opplevelse å være med på. Jeg ble trist, sint, sjokkert, overveldet og også glad for å se engasjementet fra aktivistene som hadde møtt opp. De står der resten av uken så anbefaler deg å ta turen og se selv. Det var en hard realitet å se, men veldig viktig å se.

 

 

Fra redaksjonen. Profilert politikk og samfunn. Alle foto: Oslo Animal Save. Innlegget var først publisert i en lengre versjon på https://veganmannen.wordpress.com/

 

Facebook kommentarer

1 kommentar

  1. Det er nok oppsiktsvekkende mange som egentlig er enig i at denne unødvendige utnyttelsen av dyr er forkastelig, og gleder seg over at flere nå reagerer.

    Mange vegrer seg nok likevel mot å bli aktive selv, enten fordi man ikke klarer å ha en 100% konsekvent livsstil (man trenger ikke det, altså) eller man tør ikke (hva vil andre tenke?).

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here