Vi må rope, vi må rope til vi blir hørt

0
2240

Jeg synes det er problematisk når en politiker står på en standup scene og vitser om voldtekt av menn. Jeg vet om menn som ikke tør å anmelde overgrep for at de nettopp er redd for å oppleve ydmykelse på ny. Da hjelper det ikke at en politiker bekrefter akkurat det de tenker. Sitat fra scenen: «Jeg leste nettopp en rapport som var ganske alvorlig, hvor det kom frem at det er stadig flere menn som anmelder voldtekt. Voldtekt begått av damer, altså menn som har blitt voldtatt av damer. Hvordan foregår det!? Hvordan går det an? Altså, det er jo slit nok for noen å få den opp når de har lyst … har de hørt, har jeg hørt altså. Men det er jo mulig at de bare ble stiv av skrekk», vitser Simonsen til stor latter fra salen.» link: http://www.tv2.no/a/8677859/

Det skal nevnes at han «har lagt seg flat» og beklaget, det er da noe..

Jeg er blitt voldtatt to ganger og ikke anmeldt, jeg vet ikke om jeg hadde orket å anmelde hvis det hadde skjedd på nytt heller. Det blir for tøft. Jeg har vært en runde bare i forliksrådet p.g.a noe jeg har skrevet før og det var ille nok, selv om jeg følte at jeg seiret. Det det ille med en mannsgruppe som vil ha en egen gruppe hvor de får lov å være mannsjåvinistiske. De har regler som at de ikke er lov å rapportere hverandre innlegg, ingen pedofile, avføring eller lik. Et utsnitt av hva Mannegruppa Ottar sier om seg selv:

«MGO er uten tvil Norges mest omtalte Facebook gruppe noensinne. Her er det fritt fram for upolitisk korrekt humor, med andre ord vitser du ikke hadde turt å legge på din egen facebook-vegg! Og om du ikke har sans for slik så vil vi anbefale deg å forlate gruppen øyeblikkelig!

Våre regler:

Ingen Pedofili

Ingen Pornografi

Ingen bilder av lik eller avføring.

Ingen uthenging/hets av privatpersoner.

Ingen invitasjoner eller tagging av kvinner.

Ingen rapportering av innlegg.

Ingen innlegg herifra skal *IKKE* deles utenfor gruppen.

Vil også minne om at Norsk lovverk gjelder her, som ellers i samfunnet!»

De glemte visst å nevne ikke å true unge jenter, bloggere eller folk som kritiserte dem. Det er ille og for all del det gjelder kun en liten prosent av de som er der inne, men jeg mener at hvis du tier så godtar du. Hva lærer vi jenter som tør å heve stemmen? Jo, at de vil bli truet på nett og bli gjort narr av. Det er ikke gøy, jeg har selv vært utsatt for kommentarfeltet og det krever mye å stå i det og tåle det. En del av de kommentarene glemmer ikke jeg heller.

Jeg synes det er blitt verre, det er flere overgrep. Så mange nettovergrep at politiet klarer ikke med det. Det er barn, små barn som blir voldtatt og krenket som blir sendt ut i den virtuelle verden hvor det aldri forsvinner. De opplever krenkelse på nytt og på nytt. Hvordan kan man leve med det. Tenker også på jenta fra Hemsedal som ble dopet og utsatt for overgrep av tre menn som etter to runder i retten blir frikjent, enda de ble dømt i første omgang. Det er vondt! Det er tøft av hun å stå frem og hun fikk masse støtte og flere stilte seg bak henne og krevde rettferdighet, saken er ikke slutt. John Christian Elden er på saken. Så det blir spennende å se.

Vi har en presidentkandidat i USA som kan ende opp som verdens mektigste mann som blir husket for ordene «grab them by the pussy». Han i seg selv er ikke det verste problemet, det er de som synes han er verdt vervet som president. Han har et kvinnesyn som tilhører middelalderen, er rasistisk, handler før han tenker og det er skummelt.

Jeg har skrevet om egne opplevelser i fjor under #JegHarOpplevd kampanjen og jeg har fått meldinger fra hele Skandinavia hvor jenter og gutter takker for at de nå tør å anmelde og snakke om hva de har opplevd. Du kan lese her:

http://epilepsi2509.blogg.no/1429210790_jegharopplevd_april_2.html

Amnesty har også en kampanje hvor de samarbeider med russen og lærer de unge at #neiernei uansett hvilken tilstand du er i. Flott, men trist at det trengs..

Enda en ny kampanje har blitt satt igang, som opprinnelig kommer fra USA etter Trumps uttalelser. Jenter oppfordres til å skrive om sine opplevelser på sosiale medier under emneknaggen #notokay og hun som oppfordret til det sa at det kom to historier hvert sekund.. Synd at det trengs kampanjer , men vi må rope, vi må rope til vi blir hørt.

Vi trenger ikke å dele med hele verden, men er du der ute og har opplevd, prøv å snakke med noen som står deg nær. Det kan hjelpe deg! Jeg vet. Det har hjulpet meg å dele mine opplevelser og jeg får høre at åpenhet hjelper andre. Det gjør fortsatt vondt å tenke på voldtektene og jeg skvetter til hvis noen er for fulle, tar tak i meg eller jeg kjenner enkelte lukter. Backflashes. Vi alle har forskjellige følelser, men det er viktig å prøve å få hjelp #DetNytter.

Jeg vet at det nytter.

Andre relevante linker:

http://byavisa.no/2014/03/14/kvinner-som-voldtar-menn-store-morketall/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/sosiale-medier/politiet-om-nettovergrep-vi-avdekker-bare-toppen-av-isfjellet/a/23630239/

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here