Vi har en økende grad av antisemittisme i Europa

0
2042

Mange innvandrere fra land der islam er rådende religion tar med seg holdninger som er ganske uforståelige for oss som er oppvokst her i vesten.

Mange peker på at deres syn på kvinners plass i samfunnet og hjemmet ikke er noe vi kan godta. Det har også vokst frem en farlig økning av antisemittiske holdninger som ofte gir seg fysiske utslag. Dette i så stor grad at jøder – i byer som London, Malmø og Berlin – er redde for å tilkjennegi sin identitet ved f.eks. å gå med kippa (det jødiske kalott-hodeplagget).

En isralesk-araber (fra Haifa) tok imidlertid på seg oppgaven å vise at det var trygt å gå med kippa i Berlin.  Han og en kamerat, begge med kippa på hodet, tok seg en spasertur der de hadde klar mobiltelefonen for å dokumentere dette. Vedkommende ble antastet av en arabisk-talende ungdom som gikk til angrep og slo ham med et belte mens han ropte ‘Yahudi’ (jøde). Video som viser dette er her. De ble senere verbalt trakassert av tre andre menn.

Ingen av disse to var jøder. De hadde tatt med seg hodeplaggene fra Israel og hadde nettopp tatt de på da de ble angrepet. Han som ble angrepet er fra en israelsk familie med både kristne og arabiske medlemmer.

 

Slike hendelser gir grunn til ettertanke.

Foto: fra https://www.youtube.com/watch?v=mKDbf7VOhH8

 

 

 

Fra redaksjonen. Profilert politikk og samfunn

 

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here