Stillinger som folk ikke burde ha

17
3268

Det er mange jobber i vårt samfunn. Folk egner seg til forskjellige ting. Jeg synes at en bør bestrebe seg på å få riktige personer inn i riktige stillinger. Da fungerer det best, både for den enkelte og samfunnet som helhet.

Det er mange som befinner seg i stillinger de ikke burde ha. Jeg har personlig sett mange eksempler på det, og du har også sikkert sett dine 🙂 (Jeg kunne nevnt mange komiske eksempler).

Bent Høie får litt motbør for tiden. Uten at jeg skal gå nærmere inn på den saken fremkommer det at Arbeiderpartiets familiepolitiske talsperson, Anette Trettebergstuen, er lesbisk. SVs mann i familiekomiteen, Freddy André Øvstegård er homofil.

Jeg er ikke ute etter å diskriminere noen. Det er bare et faktum at lesbiske og homofile personer ikke er egnet til å danne en familie slik flertallet gjør det. De er en minoritet.

Det er mange i vårt samfunn som ikke hører så bra. Det er også mange i vårt samfunn som ikke ser så bra. De kan gjøre utmerkede jobber, men det er noen jobber de ikke er overkvalifisert til.

Jeg synes Monty Python har en egen evne til å beskrive dette fenomenet uten å såre noen. De setter ting ut i det ekstreme, så ser vi hvor galt det kan gå.

Er det noen som skjønner litt hva jeg tenker her?

 

Facebook kommentarer

17 KOMMENTARER

 1. Hei! Takk for innlegg på D1.

  Et spørsmål. Du sier: «Jeg er ikke ute etter å diskriminere noen. Det er bare et faktum at lesbiske og homofile personer ikke er egnet til å danne en familie slik flertallet gjør det. De er en minoritet.» På hvilken måte mener du de arbeider for familier som ikke er egnet? Er ikke alle egnet til å ha familie mener du? Ble litt uklart her. Flott om du kan utdype litt mer hva du mener.

  Beste hilsen
  Elisabeth

  • Med det mener jeg at lesbiske og homofile par kan ikke få barn på samme måte som hetrofile par kan.

   Lesbiske og homofile par kan leve sammen uten at jeg blander meg opp i det, men med en gang det kommer en uskyldig 3dje-part inn i bildet, nemlig barn, da blander jeg meg i samfunnsdiskusjonen. Hvordan vil vi ha det?

   Når vi ser programmer som «Tore På Sporet» ser vi hvor dypt det ligger i oss å vite vårt biologiske opphav. Hvem er min biologiske mor og hvem er min biologiske far. Hvorfor får jeg ikke lov til å vokse opp sammen med dem?

   Nå er det en del barn som ikke vokser opp med sin biologiske mor og far, av forskjellige grunner, men å bevisst påtvinge barn dette synes jeg er en forbrytelse! Å prøve å skape aksept for dette i samfunnet mener jeg også er en forbrytelse. Derfor min reaksjon.

   Ble det klarere nå?

 2. Da jeg var 6 år gammel satt min far i sofaen og leste en bok for meg. Jeg tenkte litt. «Jeg vet at mor er mor, men hvordan kan jeg være 100% sikker på at far er far?»

  Da han bladde i boken, så jeg på fingrene hans. Hans fingre var 10 ganger større enn mine, men de var kliss like, til den minste detalj! Da ble jeg overbevist om han måtte være min far. Det var en utrolig god opplevelse 🙂

  • Jeg synes det er fint der homofile og lesbiske får barn hvor begge biologiske foreldre er i barnas liv. Jeg kjenner flere par som har skaffet seg barn, men som ikke lever sammen i hverdagen, men hvor en lever i homofile samliv men der barnet får være sammen med både mor og far. Det er fint 🙂
   Dette er sikkert vanskelige beslutninger for den det gjelder, men jeg synes også at å planlegge at barnet ikke skal kjenne en av sin biologisk forelder blir kunstig og galt. Ønsket om barn er sikkert veldig sterkt for den som går til det skrittet.

 3. Dette skjønner jeg ikke.

  Du sier: «Jeg synes det er fint der homofile og lesbiske får barn hvor begge biologiske foreldre er i barnas liv.»

  Hvordan går det an?

  Barn hos homofile og lesbiske personer er kun egoisme!

  De tar ikke hensyn til barna. Det er bare et produkt av sin egen egoisme!

  Det skjer en del trafikkulykker på veiene omkring. Det er ikke noe greit. Hvorfor skal vi skape fler?

  Poenget er at når vi ser at ikke ting virker, skal vi ikke ikke heie på det noe mer.

  Folk tenker bare på sin egen nytelse nu for tiden, og lar alt det andre gå til helvete!

  Hva med barna. Har de noe de skulle sagt?

  • Det er jo også sånn at mange ekteskap ender i skilsmisse der barn er involvert. Vi kan ikke tvinge folk å bo sammen selv om de har barn sammen. Jeg tenker at det viktigste er å ha tilgang på sine foreldre – enten det er etter skilsmisse og mor og far ikke bor sammen lenger, eller om det gjelder homofile par som gjennom venner blir foreldre. Jeg tror nok det virker. Og jeg tror nok det er mange andre tilfeller, i heterofile ekteskap, at barn kommer av egoisme der også.

 4. Det er nok riktig det, at barn i et hetrofilt ekteskap kan komme dårlig ut av det.

  Det jeg reagerer på er at noen barn skal bli tvinget inn i den situasjonen, at de ikke får lov til å vokse opp med sin biologiske mor og far. Dette er rett og slett et overgrep! Det er verre enn pedofili!

  • Jeg tenker som så at i dag så er det veldig mange heterofile med barn som skiller seg. Det virker egentlig mer vanlig enn at voksne klarer å holde sammen. Det kan være opprivende skilsmisser og barna er vant med å bo hos mor og far og opplever så en stor endring. Dette kan vi ikke forby skal skje. Når det så gjelder homofile og lesbiske som sterkt ønsker barn og som sørger for at begge biologiske foreldre tar fullt del i barnas liv – selv om de lever fra hverandre – så synes jeg det er innafor. Hva med dem som blir gravide litt fort uten å være gift…og mange som går fra hverandre et par år etter fødsel. Burde disse skrive en kontrakt om at `blir jeg gravid så må vi være gift til vi dør`? Det går jo ikke det heller. Sett i lys av dette så synes jeg ikke at homofile/lesbiske bør få en annen regel enn heterofile. Heterofile med barn må ikke bo sammen, det er ingen lov på det. Slik jeg ser det er det kun planlagte ekteskap der en har bestemt seg for å være lykkelige og å holde sammen hele livet som kan bøte på det du tar opp. Og den kulturen har vi altså ikke her. Og blir man ulykkelig er det jo fælt å måtte leve ulykkelig resten av livet (eller til barna flytter ut). Men for å møte deg litt her så kan en jo også si at hvis å få barn er det viktigste så kan jo den homofile leve med den andre (uten et kjærlighetsforhold) fordi de har felles barn. Da må de forsake et samboerskap/ekteskap med en de er forelsket i. Enten voksenkjærlighet der en bor sammen med den andre eller at de to biologiske foreldre bor med barnet og så får de ha sitt kjærlighetsforhold på si…?

 5. Jeg ser det. Det er mange foreldre som holder sammen til barna er mydige. Så skiller de seg. De gjør dette av hensyn til barna.

  De vil gjerne holde sammen, slik at barna deres får et godt liv. Når barna reiser, gjør de hva de vil.

  Det er viktig at barn vokser opp med sine bioligiske foreldre, selv om ikke alle gjør det. Jeg mener at vi ikke skal innføre regler som muliggjør noe annet, på en kunstig måte. Da begår vi et overgrep!

  Jeg mener at hensynet til barn må overgå ønsket til homofile og lesbske par.

  Hvordan lager vi barn? Jo, det skjer med et samleie mellom en mann og en kvinne. Hvorfor skal vi tukle med det? Naturen er viselig innrettet. Når vi tukler med den, går det som regel galt…..

  Vi mennesker tenker altfor materialistisk. Det er det vi lærer på skolen. Så erfarer de fleste selv at naturen også har en åndelig dimensjon. Alle vet det, men den fornektes fordi den ikke kan «bevises».

  Så er det barna som blir ofre får vår materialistiske tankegang. Er det rettferdig?

  Så er det forskning som viser at disse barna har det helt greit. Ja, forskning viser hva den er betalt for å gjøre….

  • Du sier: «Hvordan lager vi barn? Jo, det skjer med et samleie mellom en mann og en kvinne. Hvorfor skal vi tukle med det? Naturen er viselig innrettet. » Noen par får hjelp i laboratoriet til å få barn. Da inngår jo ikke samleie. Mener du at det ikke bør være lov – selv med to som er biologiske foreldre til barnet?
   Det er ikke noe galt i å løfte fram det naturlige. Jeg heller i den retningen selv og jeg forstår dine argumenter (unntatt sammenlikning med pedofili). Men jeg synes det blir galt å single ut homofile spesielt fordi heterofile kan gå i laben og gjøre det på unaturlig vis og heterofile skiller seg hele tiden og bryter opp sin familie. Et barn som er ønsket og der begge biologiske foreldre er i barnas liv selv om man lever i homofile ekteskap synes jeg er fint. Og det er også tilfelle, så vidt jeg har fått med meg, for Anette Trettebergstuen i Ap.

 6. Jeg liker ikke det som er unaturlig. Det gjelder både dyr og menneker.

  Selv om noen hetrofile par får barn på den måten, hvor de begge er foreldre, forsvarer ikke det at homofile par får barn på den måten. Hvordan kan de begge være foreldre?

  Jeg mener at dette er et overgrep mot barn. Så er jeg ferdig med den saken!

 7. En kommentar til før jeg gir meg.

  Det er mange som mener at prostitusjon skal være forbudt, men de er for surrogati. Det betyr at en kortidsleie av en kvinnekropp på 20 minutter skal være forbudt, men en langtidsleie på 9 mnd skal være lovlig.

  Er det noen som skjønner den logikkken?

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here