Redsel for puberteten

4
2161

Da jeg gikk på barneskolen hadde jeg mange venner. Vi var ute å lekte, Da vi var ca. 12 år gamle begynte vi å oppdage sexualiteten. Vi var ute i skogen å lekte, da en spurte meg «Petter, har du noengang klint med en jente?» Jeg sa:»Nei, aldri, hvordan er det?

Han sa»Jeg vet ikke heller, kan vi prøve litt, fordi hvis jeg en gang får muligheten, er det så flaut hvis ikke kan». Så vi trenet litt og fant ut av det. Ingen av oss var homofile, men det ville vært så flaut å treffe en jente og ikke kunne det! Vi var mange venner som prøvde, noen også med jenter.

Senere tok vi her vår vei. Noen gikk på universitetet og andre ble narkomane. Men det vennskapet vi hadde i barndommen, sitter alltid i.

30 år senere hadde jeg problemer med noen 16-åringer som laget problemer, ikke bare for meg, men også naboer. Politiet kunne ikke gjøre noe, fordi de var mindreårige. For naboen, som var pensjonist, satte de stokker under klinka, slik han ikke kom ut, og begynte å kaste egg på vinduet. Slik fortsatte de i måneder. Han gamle naboen sa til meg «Jeg traff en av de, han var bare frekk. Jeg er sterk nok til å banke livsskiten ut av ham, men da hadde jeg fått politiet på nakken. Hva skal jeg gjøre, Petter?»

Jeg kom tilfeldigvis i snakk med noen gamle venner fra barneskolen og fortalte om problemet. «Hva kan vi gjøre for deg, Petter!» sa de. Jeg visste jo at de tilhørte et miljø, som er truende til litt av hvert, så jeg sa «Ikke gjør noe, la politiet ta seg av det».

«Jaha», sa de «Ingen skal få lov til å gjøre noe stygt med deg, Petter»

Jeg vet ikke hva som skjedde, men siden hadde vi ingen problemer, hverken meg eller naboen.

Det er rart hvordan båndene fra barneskolen henger igjen, selv om vi har tatt helt forskjellige veier!

Facebook kommentarer

4 KOMMENTARER

 1. Jeg hørte senere, at denne gjengen var grusom. De knuste kneskålene på folk, med brekkjern og så trakk de ut tenner med tang!
  Jaja, det er slik man lærer……..
  Det var mer enn politiet klarte. Så kunne vi uskyldige folk leve i fred. Er ikke det bedre da?

 2. Etikk er spennende. Hvem sin etikk bortsett fra sin egen er det til syvende og sist man bør følge? Andre, som ikke har din erfaring, din kunnskap sin etikk? En politiker som bare er ute etter å mele sin egen kake og har dobbeltstandarder for det meste, som ber deg om å følge loven? Pøh. Man bør etablere sin egen etikk og følge den.

  Hvis noen truer deg eller familien din og politiet intet kan gjøre, skal man la svina ta deg eller dine? Helt uaktuelt. Hvis noen gjør noe forferdelig med noen du kjenner og staten gjør lite eller intet? Svikere under 2VK som ville sluppet unna etter krigen fikk en kule på slutten. Hva med svikerne som ødelegger Vesten i dag? Hva gjør vi med dem etterhvert?

  Demokratene i USA søker borgerkrig i disse dager, de nekter å anerkjenne et lovlig valg og sier med det at de underkjenner stemmene til ca 150 millioner amerikanere eller hvor mange 1/2 utgjorde. Hvis de skulle klart å trumfet gjennom viljen sin med vold, hva gjør den andre halvparten? Åpenbart forsvarer de seg med vold mot demokratene til demokratene gir seg eller er utryddet.

  Etikk er spennende.

 3. Du er inne på noe der Sindre Rudshaug. disse 16-åringene lagde mange problemer. En nabo fortalte meg at de kastet tunge steiner på biler, som kjørte forbi, slik at frontruten knuste. Politiet kunne ikke gjøre noe. Det var mange andre ting også, som var mye verre.

  Jeg tenker på det i ettertid. Var det ikke bra at vi fikk en slutt på det hele?

  • Vi må ha en etikk som standard for hele samfunnet når det gjelder behandling av overgripere – store og små, så vi slipper å ha millioner av subjektive etikker. Når standarden ikke fungerer, enten fordi sosialister har korrumpert etikken eller fordi stenkastende luringer slipper unna, tar ansvarlige vigilanter loven i egne hender og stanser overgripere med akkurat så mye vold som må til. Akkurat som under loven er det mulighet for å begå feil, så under begrepet ansvarlig vigilante ligger akkurat det samme kravet til at man faktisk vet hva man gjør, som når man opererer under loven. Man kan ikke bygge vigilantisme inn i lovverket, så vigilantene må selv finne ut av hvem de er.

   Det var fantastisk at man fikk en slutt på ondskapen du beskrev!

   Min teori om hvorfor halvparten av befolkningen lever godt med at overgripere ofte slipper unna er at de mangler empati, erfaring med overgrep og livskunnskap. Har planer om å skrive et kort innlegg om akkurat dette – ideologien om å avvise empiri.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here