Rettigheter og økonomi

0
1473

Alle er flasket opp med menneskerettigheter på skolen, og de aller fleste er positive til dem. Hvem kan være mot at alle skal kunne leve i fred og frihet og ha rett til utdannelse? Det er imidlertid også en annen side av saken. Hvis noen skal ha rettigheter på noe, må andre gi dem det. Hvem skal det være? Det er avhengig av at vi har økonomi til å gjøre det, ellers er det ikke mulig!

Et OL-gull, er ikke demokratisk. Det går til den som vinner. Det ligger mye hard og systematisk trening bak. Du kan ikke bare ønske deg et OL-gull, du må like prosessen bak, nemlig trening.

På samme måte kan du ikke gi rettigheter til alle. Du må konsentrere deg om de kriterier som må til for at folk skal få disse rettighetene, nemlig økonomi. Der hvor intet er, har selv keiseren tapt sin makt!

Marxistene snakker fortsatt om arbeiderklassen. Den er utdatert. De fikk ikke med seg at størstedelen av arbeiderklassen «stakk» til Kina for mange år siden. Det vi har igjen i Vesten, er egentlig en stor middelklasse, for å bruke marxistisk terminologi.

Denne middelklassen er lært opp til å tenke på rettigheter og rettferdighet. Så begynte de å oppdage hvem som betaler regningen for dette. De ser at de rikeste blir rikere, og at det er de selv som må betale regningen over skatteseddelen, for alle feilene som blir gjort. Det oppfattes som urettferdig.

Her tror jeg vi har kimen til Brexit og Trumpisme. Folk har sett seg lei på å bli kalt følelsesløs hvis ikke de vil betale regningen. De vil heller ha en politikk som skaper noe, slik at det blir mer midler til alle. Der traff Trump noe vesentlig i den amerikanske befolkningen med mottoet:»Make America great again».

Jeg ser at mange kritiserer Trump for å stenge ute enkelte grupper fra USA, og ikke behandle mennesker individuelt. Det er en fin tanke å behandle alle individuelt, men en har ikke muligheter til det alltid. Derfor stenger han ute en hel gruppe. Vi har flere lover i Norge også som behandler folk som grupper. Det kan virke urettferdig, men av og til har man ikke praktiske muligheter til noe annet.

Det skal bli spennende å se hvordan det går. Jeg tror det kommer til å gå bra, i begynnelsen……

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here