Magnus Carlsen ble verdensmester!

6
2341

Verdensmesterskapet i lynsjakk ble avholdt i Saudi-Arabia. De nektet jøder adgang til landet.

Du kunne like godt avholdt dette i Sør-Afrika for en del år siden, hvor det bare var lov til å bruke hvite brikker.

Dette smaker dårlig!
Saudi-Arabia har forøvrig ansvaret for menneskerettighetene i FN. Virkeligheten overgår fantasien!
Hvorfor sover alle?
Facebook kommentarer

6 KOMMENTARER

 1. Det er en overrepresentasjon av nobelprisvinnere og verdensmestere i sjakk som er jøder. Hvorfor skal de da ikke få lov til å delta?

  Jo, vi vet jo alle det, hvis vi tenker oss litt om…..

 2. Hva ville det norske folk sagt hvis ikke vi fikk delta i langrenn, fordi det landet som hadde fått tildelt OL, ikke likte Norge?

  Da hadde det blitt bråk!

 3. Den norske presse, De spør alltid: «Hvor var du da Brå brakk staven.»

  Etter mine reiser i utlandet, skjønner jeg hvor provinsielle vi er!

 4. Det må foreligge et avtalebrudd mellom World Chess Federation (FIDE) og Saudi-Arabia om arrangementet i Ryiyadh. I og med at Israel ikke fikk delta, kan man vel kanskje strengt talt ikke kalle dette et VM om man fulgte boka til punkt og prikke. Hvis ikke Saudi-Arabia tillater alle nasjoner å spille VM-sjakk, vil de neppe få arrangere dette en gang til.

  Tviler på at det finnes noe grunnlag i Verdenserklæringen av 1948 eller konvensjonen om sivile og politiske rettigheter for å klage saken inn for FNs menneskerettighetskomiteer.

  Verdensmesterskapet var likevel vellykket og svært underholdende. Magnus Carlsen spilte friskt og offensivt, og er definitivt verdens mest kreative og kjappeste spiller. Ingen sjakkspiller fra Israel har, så langt jeg kan se, truet verdensmester Magnus Carlsen.

 5. Hei Frode! Din kommentar ble sittende fast i systemet p.g.a. samme grunn som vi har snakket om tidligere. Jeg er på saken nå for å få fikset opp i det, beklager. Nå er den igjennom ihvertfall.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here