Hvorfor vil ingen ta tak i tanken om å dyrke opp Sahara?

0
2178

Sahara er et enormt stort område, mye større enn USA. Du har alle ressurser der.

Verden vil gå tom for fosfor i løpet av 10 år. Fosfor er et viktig næringsstoff for alle planter. Vi kan lese på Forskning. no:

https://forskning.no/klima-geofag/2010/08/afrika-gjodsler-amerika

Sahara gjødsler Sør-Amerika, men mesteparten går tapt underveis, i Atlanterhavet. Hvorfor ikke bruke ressursene der de er?

Vi har teknologi til å dyrke opp Sahara. Israel har vist oss hvordan du kan lage en ørken om til frodige områder. Vi kan lage ferskvann med å avsalte saltvann, med RO-filtre. Energien for å gjøre dette, kan vi finne med solceller. Det er jo ingen sted i verden hvor det er så mye sol som i Sahara. Når vi kommer lenger inn i Sahara, finnes det enorme mengder med grunnvann.

Sahara var en gang en en regnskog. Under sanden, finner vi alle næringstoffer vi trenger. Det er bare snakk om innsats. Hvis alle landene i verden brukte 10% av sitt U-hjelps budsjett på dette, er vi i gang. Da kan vi gi muligheter for alle flyktninger i hele verden, i stedet for å ta en risikofylt ferd over Middelhavet.

Dette prosjektet vil dessuten kunne gå i overskudd, og vi kan forsyne hele verden med mat!

Hvorfor er det så få som støtter denne tanken? Jo, det er mange som ikke forstår dette og flyktninger er blitt big business. Det er penger som styrer det.

Vi bryr oss ikke om så mange andre enn om våre egne barn, bortsett når vi ser noen nødlidende på TV. Da skal vi plutselig invitere alle til Norge og Europa. Vi må jo skjønne at dette ikke er en bærekraftig utvikling. Dessuten hjelper vi bare promiller av verdens flyktninger.

Flyktninger er ikke noe forbigående problem, vi har mange, og flere vil vi få. Ved å dyrke opp Sahara, kan vi hjelpe alle, og det vil kunne gå i overskudd!

Med så store landområder det er i Sahara, som ligger der uutnyttet, hvorfor kan vi ikke bruke litt av den teknologien vi har, og en brøkdel av pengene for å hjelpe folk i gang?

Da kan vi også se hvem som er luxus-flyktninger og hvem som virkelig trenger det. Ikke slipp inn en flyktning til Europa. Gi de mulighet til å klare seg selv i Sahara, langt borte fra problemene de flykter fra!

Så får heller alle de som jobber med flyktninger i dag, overføres til dette prosjektet, slik at vi kan hjelpe alle, også Europa!

Slik vi holder på i dag, bruker vi milliarder av kroner, ødelegger Europa, og hjelper bare noen ytterst få, og får dårlig samvittighet.

Hvorfor kan vi ikke stå opp, og lage en bærekraftig løsning. Dette er fullt mulig!

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here