Hvorfor kan vi ikke være enige da..?

0
1410

Det er ikke mange som mener at vi skal stenge norges grenser for innvandrere, fullstendig. Det er heller ikke så mange som mener at vi skal åpne helt opp, og slippe inn alle!

De fleste ligger et sted midt i mellom. Hva er det vi krangler om da?

Vi er vel alle interessert i å finne en løsning?

Stenger vi grensene, hjelper vi ikke noen. Åpner vi grensene , hjelper vi noen få, men ødelegger oss selv. Det er ikke en bærekraftig utvikling. Det forstår de fleste.

Det er flere hundre millioner flyktninger i verden. Jeg skulle ønske at vi var i stand til å ta alle i Europa. Enkel matamatikk tilsier at det går ikke. Er jeg da rasist?

Hvor skal vi da legge oss. Ta imot 5000 hvert år, på en bærekraftig måte, eller ta imot for mange? Uansett blir det bare en brøkdel av flyktninger i verden. Hva med alle de andre som ikke har ressurser til å komme til vårt land?

Jeg mener at vi må bruke den teknologien vi har. I forrige århundre reiste mange fra Europa til USA og fikk et nytt liv. Hvorfor kan ikke alle flyktninger reise til Sahara? Vi har penger og teknologi til å dyrke opp store landområder i ørkenen. Flyktninger vil kunne få fred, en jobb, tjene penger, bidra med noe og det hele vil kunne gå i overskudd!

Hvorfor vil vi ikke gjøre det da? Hvorfor skal de hele tiden skrike, planløst, hjelpeløst om penger?

Det er fordi det hele er blitt en business, mange tjener store penger på dette, på kynisk å utnytte folk, og vi biter på kroken slik at de kan fylle sine lommebøker. Kan vi heller ikke ta tak i rotårsaken og gjøre noe med dette?

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here