Grønt skifte og grønn skifterett

0
1251

Naturvitenskaps-vegrerne som for enhver pris vil at norsk natur skal raseres med vindfarmer og solpanelskoger, evner i alt for liten grad å ta inn over seg at «det grønne skiftet» kun er et fantasifoster. Når subsidiene forsvinner blir bunnlinja fort mørkerød, ubønnhørlig fulgt av konkurser. Skraphaugene som blir igjen etter denne kyniske utnyttelsen av politikeres uvitenhet (slepphendt pengestøtte til slike fantasiprosjekt), må i ettertid fjernes for våre skattepenger. Her er det ikke snakk om et «grønt skifte» – snarere blir det «grønn skifterett».

Dokumentasjon av galskapen finnes det flust av på nettet. Et godt eksempel er at styreformannen for klimaindoktrineringsinstituttet CICERO, Jens Ulltveit-Moe, slippes til i beste sendetid ( 22:50 ute i sendingen) på NRK for å snakke opp «det grønne skiftet» og grønne investeringer samtidig som han snakker ned oljeindustrien. Ulltveit-Moe er vel den personen i Norge som har tapt størst beløp på «grønne investeringer». Umeoe-Gruppen til Ulltveit-Moe har gjort opp regnskapet for 2019 med et tap på 2,2 milliarder kroner. Dette skyldes blant annet investeringer i fornybar energi fra sukkerrør i Brasil og aksjetap på investeringer i REC Silicon. I tillegg sliter han med underskudd i Burger King, Peppes og andre mindre restaurantkjeder. Det eneste overskuddet han kan trøste seg med, er at han har eierandeler i fire spesialskip som frakter flytende gass for Shell. Dette viser ganske grundig hva som er bærekraftig virksomhet, men som NRK hopper lett over.

Filmskaperen og miljøforkjemperen Michael Moore har nettopp sluppet en gratis film på nettet som avslører denne humbugen. Selv om den varer over 1 og ½ time er den vel verd å se.

Det «Grønne skiftet» er vår tids «snake oil».

 

 

————————————–

 

Michael Mores film, «Planet of the humans»:

Svar på kritikken av filmen

Bolt report om filmen (SKY News of Australia):

 

Fra redaksjonen. Aktuelt. 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here