Du trenger ikke være klimaforsker for å avsløre overdrivelsene. Nysgjerrighet og bakgrunn innenfor naturvitenskap holder.

0
1617

Burt Rutan er en kjent amerikansk entreprenør og flykonstruktør. Han har mange spesielle konstruksjoner på «samvittigheten», alt fra lettvekts fly-byggesett til romskip (SpaceShipOne og SpaceShipTwo). I alt står han bak 372 forskjellige flykonstruksjoner der 45 av disse har blitt bygget og testfløyet.

Ingeniører generelt, og flykonstruktører spesielt, må ha god kjennskap til naturlovene. Om de ikke har det, vil det kunne få katastrofale følger (Boeings 737-Max-jetfly er et godt eksempel i så måte – nye og tyngre motorer ga feil vektfordeling). Burt Rutan er en person som i sitt virke har måttet ta hensyn til naturlovene. Jobben hans har nettopp bestått i å kunne analysere  og sammenholde store mengder måledata for å kunne konkludere med hva som skulle tas hensyn til for at flyene hans skulle være sikre. Denne egenskapen har også gjort at han reagerte på alle klimaskremslene som media og aktivister har stelt i stand. Ved å gjennomgå klimapanelets rapporter, fant han raskt ut at her var det «ugler i mosen». Her hadde opptil flere forskere konkludert uten å legge frem data som kunne sannsynliggjøre at våre CO2-utslipp ville medføre slike alvorlige konsekvenser som det ble påstått. Veldig ofte var det umulig å få tak i relevante måledata – forskerne nektet å levere dem fra seg.

Sitat Rutan:

 «Tragisk nok har beslutningstakere kastet ut forferdelige mengder skattepenger som trengs til andre formål for å løse en oppdiktet krise. Det er skandaløst at så mange klimaforskere som fullt ut visste at Al Gore ikke hadde noe grunnlag for sine uansvarlige påstander, forholdt seg stumme. I mellomtiden har alarmismen generert milliarder av dollar mer for å finansiere en raskt voksende klimaforskningsindustri med budsjetter som har steget med en faktor på 40 siden begynnelsen av 1990-tallet. Jeg anser denne unnlatelsen av å advare om dette som like uetisk som oppførselen til de som legger frem de falske katastrofe-påstandene.»

. . .

«Det er absolutt ingenting som er urovekkende med den stabile [klima-] perioden vi for tiden har. Jeg stusset over påstander om at vi opplever enestående oppvarming forårsaket av mennesker, der data tydelig viser at den senere tids oppvarming ikke er enestående. Dette er nok hovedgrunnen til at jeg helt fra starten av undersøkelsene mine gikk veldig nøye gjennom klimapåstandene.

Jeg gjør ikke så mye nå ….., men de første årene brukte jeg enormt mye tid på å undersøke data og sammenligne det med det jeg så i IPCC-sammendrags­rapportene,  som [er] produkter fra alarmistene.»

. . .

«Noe av det viktigste er å få allmennheten, media og politiske beslutningstakere til å forstå at alle påstander om at 97%, 98%, eller hva som helst, av alle klimaforskere er enige om at planeten vår er på vei mot en klimakatastrofe, er bare juks. Har mennesker hatt noen innflytelse på klima? Visst, sikkert, selv om ingen noen gang har lyktes med å måle dette nøyaktig. I fravær av alt annet, vil det å øke karbondioksidkonsentrasjonen  i atmosfæren gi noe oppvarming? Igjen, ja. Når du svarer på disse to spørsmålene, og bare disse to spørsmålene, vil du se en veldig stor enighet, ikke bare blant alarmister, men egentlig er alle skeptikere også enige.

Men ikke noe av denne antatte oppvarmingen gir noen antydning til at resultatene vil være katastrofale, eller noe som fører til at veldig farlige ting skal skje… som alvorlige hetebølger og tørke som får avlinger til å mislykkes… eller at når de oppstår er de “enestående”. Man trenger ikke en gang noen  klimavitenskapelig grad for å anerkjenne at for eksempel 1938 var det varmeste året i nyere tid, og at CO2-nivåene da var mye lavere enn de er nå.»

Vi ser heldigvis nå at stadig flere akademikere har begynt å trosse gruppepresset. De står frem og protesterer mot klimaskremslene. Felles for de fleste av disse er at de har naturvitenskapelig bakgrunn og ikke godtar massemedias indoktrineringsforsøk uten å undersøke saken selv.

Lenker.

Intervju i Forbes:

https://www.forbes.com/sites/larrybell/2012/09/09/a-cool-headed-climate-conversation-with-aerospace-legend-burt-rutan/

Youtube – videointervju med Burt Rutan: https://www.youtube.com/watch?v=oxFm1TXshZY

 

Climate change presentations (av Burt Rutan):

https://rps3.com/Pages/Burt_Rutan_on_Climate_Change.htm

 

Fra redaksjonen. Aktuelt.

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here