Flere må delta i debattene

2
2057

For nye lesere

Verdidebatt stengte kommentarfeltet.

Det er synd at verdidebatt.no ikke lenger vil åpne for direkte debatt og responser på innlegg. Verdidebatt har feilet.

Løsningen er ikke å stenge, men å heller oppfordre alle dem som skriver innlegg å delta i debatter  fra tid til annen. Også i kommentarfeltet under andres innlegg. På den måten sikrer en et levende og godt forum. Enkelte skriver sjelden innlegg, men er likevel engasjerte og vil være med i debattene, selv om det ofte kan komme mye frustrasjon til uttrykk. Men noe av dette må en tåle – det hører også med. Når det blir overvekt av usaklige kommentarer så forstår jeg at en vil gjøre noe. Men løsningen å stenge for kommentarfeltet virker bare dumt å gjøre. Tenk, et debattforum som har utdannede og ellers flinke folk som driver det som bare gir opp! Noen skribenter svarer heller ikke på spørsmål til egne innlegg, men forsvinner så fort de har fått sitt innlegg på trykk.

Det koster ikke så mye å involvere seg i et par debatter i løpet av året. Det vil dessuten styrke den offentlige debatten i Norge. Det kunne Vårt Land pålagt alle dem som får løftet fram sine innlegg på verdidebatt.no. Det hadde virkelig vært noe. Men er det mulig??

Les og diskuter på Debatt1:

 

Fra redaksjonen. Profilert Nyheter og analyse | Utvalgte norske medier. Innlegget er tidligere publisert på D1, des `18. Forsidebilde er en faksimile av forsiden til verdidebatt.no 14.12.18. Også publisert på verdidebatt i denne versjonen: http://www.verdidebatt.no/innlegg/11750108-alle-ma-delta-i-debatten

Facebook kommentarer

2 KOMMENTARER

 1. Jeg synes argumentasjonen for å stenge kommentarfeltet på Verdidebatt virker noe svak.

  Rakk å legge inn en rask kommentar før «nyordninga» trådte i kraft. Hvor jeg nevnte at Vårt Land mottok i 2010 en pris fra Redaktørforeningen for å ha etablert Verdidebatt og latt denne fungere i ca. ett år.

  Tatt i betraktning alle de bra debattfora som eksisterte i 2010 så var det godt gjort å skille seg positivt ut.
  Å forvalte ressursene for bedriften Vårt Land ikke mitt problem , og jeg så ikke noe som tilsier stengning av hele kommentarfeltet.
  Oppsummert , jeg synes «konstituert sjefsredaktør» har forvaltet arven og merkevaren som Verdidebatt var på feil måte – eller har vært offer for usunn rådgivning utenfra.

  For min del betyr ikke stengningen noe spesielt men jeg tror det var mange som hadde stor glede av Verdidebatt og vil føle at noe av livskvaliteten ble borte.

  Men man kan jo bruke mer tid på å lese :
  «Lesning er den beste medisin for den syke mann, den beste musikk for den triste mann, den beste rådgiver for den desperate mann og den beste trøst for den politisk infiserte mann. (Fritt etter John Florio, 1578)

 2. Takk for kommentar, Wilhelm Leo.
  Jeg kan huske tilbake da jeg planla Debatt1. Et råd jeg fikk var å verve kommentarskrivere. Det er ikke en enkel jobb. Nok fordi det ikke blir ansett som like viktig å kommentere/debattere som å publisere et innlegg. Nå har jeg 0 økonomiske ressurser til å drive Debatt1 foreløpig og jeg driver det helt selv ved siden av – til nå – 100% annen jobb, så jeg har latt det bero. Men med de ressursene VD har så synes jeg de burde lagt mer ressurser på å verve debattanter. Jeg kan huske da jeg var aktiv på VD. Det mest spennende var å se om det kom kommentarer til og engasjement til det jeg skrev. Relasjonene blir borte nå og en kan ikke få direkte responser på det en skriver på VD. Jeg fikk mange likes på innlegget på VD, men jeg får ikke høre hva folk mener utover det. Det er synd.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here