Annerledespåsken

0
1583

Egentlig skulle vi ha vært på hytta nå. Ikke det at jeg selv er så interessert i å være på hytta i påsken, når absolutt alle andre også er der. I så måte er det mye kjekkere å dra på hytta uken etter påske, når de fleste har pakket og reist og dyrelivet på nytt tør titte frem fra sine gjemmer. Men, på grunn av barn og barnebarn, som ikke kan reise bort når de vil, men som så absolutt kunne trenge å komme seg bort av og til, er det synd med hytteforbudet, som ikke en gang var helsemessig begrunnet. Det kan tydeligvis gå både politikk og prestisje også i noe så alvorlig som en corconapandemi.

Det kan imidlertid være vel så fint med hjemmepåske. Barna og jeg har nemlig en felles interesse; Pokemon Go. Det er fint å gå rundt og jakte Pokémons på Ekeberg. Er vi heldige får vi tatt et raid eller flere. Ulempen er at alt som kan krype og gå også trekker til områder som Ekeberg. Midt på dagen er det derfor simpelthen umulig å holde to meters avstand til naboen. Det er til og med vanskelig å holde en meters avstand. Sånn sett er det idiotisk å ikke la dem som disponerer en hytte få lov til å dra dit. Da hadde vi sluppet opphopningen av mennesker i Oslo. Vi blir i grunnen nærmest tvunget til bare å la det stå til.

Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, er også bekymret for den store folkemengden som nå er konsentrert i Camp Oslo. Han ville derfor la alle matbutikker få holde åpent i påsken, slik at ikke alle må handle på samme tid. Han fikk støtte i dette av kommunelegen, men Krf sa nei. Det pussige er at kommuner som har innført karantene for søringer har fått medhold i dette, nettopp ved å vise til kommunelegen. De strengeste tiltakene settes tydeligvis inn der det er minst behov for dem. Hvem bryr seg om Camp Oslo utvikler seg til å bli en pestbule, bare bygde-Norge holdes rent og pent?

Mens kongeparet sitter utkledd, som om de nettopp har vært på skitur, tronende på trammen utenfor Kongsseteren mens de later som om de befinner seg høyt til fjells later Gemalen og jeg som om vi befinner oss i en episode av Camp Kulinaris eller Fire stjerners middag. Likesom mange andre har vi flerfoldige kokebøker, som vi aldri har tatt oss tid til å utforske. Nå som vi plutselig har all verdens tid – ingen av oss skal noe sted med det første – har vi imidlertid begynt å ta flere matoppskrifter på alvor, for å si det med nytale. Når vi også har et robust vinlager, som heller skal slankes enn legge på seg, har vi det slett ikke så verst. Det er litt uvant, men faktisk usedvanlig hyggelig.

Det er ikke bare påsken som oppleves annerledes i år. Alt er satt på vent. Kommer vi oss til Rhodos i mai? Tvilsomt. Kommer vi oss til Rhodos i slutten av juni? Antakelig ikke. Kommer vi oss i det hele tatt til Rhodos i inneværende år? Hvem vet. Hytteforbudet skal imidlertid oppheves den 20. april. Da gjelder det å pile av gårde sammen med resten av Camp Oslo, før bygde-Norge på nytt blir grepet av panikk og stenger hyttefeltene. Fortsatt god påske!

Først publisert på 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here