Vi ser mer og mer hat i kommentarfeltene, men jeg er mer redd for de som hater stille i dørene…

4
3082

Nå er det åtte dager siden jeg så filmen om Utøya og først nå klarer jeg kanskje å beskrive litt om hva jeg føler om den.

Jeg hadde ingen kloke ord etter filmen, jeg bare gråt og det gjorde jeg lenge, det er en utrolig sterk film og den redselen som beskrives underveis er så skrekkelig å se på. Tanken på at de kunne vært mitt barn som hadde vært der gjorde meg kvalm. Det er en telefonsamtale i filmen som gjorde at jeg ikke kunne si noe, men jeg tenkte fullstendig irrasjonelt etterpå og tenkte at mine barn skal aldri, aldri i politikken. Nå som filmen er litt på avstand, så føler jeg annerledes og håper at mine barn blir engasjert nok til å gjøre en forskjell. Jeg håper alle som klarer ser filmen, og jeg håper de tar innover seg at dette har skjedd og at det kan skje igjen.

Et menneske klarte å ta livet av 77 mennesker deriblant 69 ungdommer som var våre fremtidige politikere kanskje, og det var det han ville oppnå. Dette menneske har utrolig nok fans over hele verden. Likevel klarte den norske stat å behandle han med respekt og verdighet, følelsene mine sier at det er fullstendig galt, men fornuften min er stolt over landet Norge som klarer det og det betyr at vi må klare å behandle dem som havner i rettssystemet med verdighet og det vil også si at jeg ikke har noe der å gjøre!

Mine tanker går til alle som er berørt av det som skjedde 22 juli.

Kan lese om filmen her:

Poppe om Utøya 22.7.11

Filmen er utrolig viktig, den er dessverre mer dagsaktuell enn noensinne. Vi ser mer og mer hat i kommentarfeltene, men jeg er mer redd for de som hater stille i dørene, de vi ikke ser og jeg tror det er mange.

De som roper de synes og de anser jeg ikke som veldig farlige, men de vi ikke ser er de farlige, men de som roper høyt legitimerer de som lar hatet overta følelsene sine. Bare de siste dagene så ser vi høyresiden og venstresiden i politikken stå steilt mot hverandre og enkelte kommer med grove beskyldninger, hat og uverdige kommentarer. Jeg håper at Listhaug må gå av, denne gangen har hun gått for langt med sine uttalelser! Jeg har ikke tenkt å si noe stygt om henne, men har ofte kritisert hennes uttalelser hvor mange har blitt såret underveis.

Når vi har vært i Hellas og tatt i mot folk på flukt og hører at flyktninger må ikke bæres på gullstol.. Det er så feil, veldig feil.

Som jeg mener så er det at hun er en veldig god enetaler til «Hylekoret» sitt (hennes eget ord), men hun er ikke god på diskusjoner. Hun er god på å motta ros, men ikke kritikk. Det ser vi på facebooksiden hennes, hun responderer stort sett bare på positive kommentarer og overser de andre. Det er gått for langt når de fleste partier stiller seg bak Rødt sitt mistillitsforslag og det blir spennende dager og jeg håper selvsagt på mistillitsforslaget går igjennom. Hun har satt statsministeren i dårlig lys og har ikke hørt på henne og det som er tragiskomisk da er at Erna Solberg truer med kabinettforslag p.g.a en minister som tydelig ikke har vist henne den respekten hun som statsminister fortjener. Jeg er som sagt ikke politisk sterk, men akkurat denne saken har gått så innpå meg fordi jeg føler hun har fått holde på nok og uttalt alt for mye respektløse ting om andre. Alt fra godhetstyrraniet, elitefeminister og Imamsleiking.. Det er for drøyt synes jeg! Det er mange på venstresiden som har uttalt seg stygt og hatefullt og det er ikke greit, hat er aldri greit, ekstremisme er så galt uansett hvor det kommer fra og vi må kunne diskutere på et saklig nivå.

Dette er bare noen av sakene som gjør at jeg håpet Krf skulle stille seg bak mistillitsforslaget, noe de nå sier de skal gjøre i morgen:

https://www.nrk.no/norge/her-er-syv-skandaler-hareide-og-krf-har-tilgitt-listhaug-og-frp-1.13968363

Og jeg kunne lagt ved mange linker hvor jeg mener hun har gått for langt. Hun fikk masse blomster som støtte og det er fint, hun tok avstand fra rasister og nazister som støtter henne og det er fint, det er bare trist at hun som justisminister må ta avstand fra de. Det skulle være helt unødvendig. På støttedemonstrasjonen så ble det vist nazihilsen, det var en person. Det er en person for mye, selv om han må stå inne for egne handlinger.. Det er skumle tider hvor vi ser mer og mer høyreekstremisme og vi må vise tydelig at vi tar avstand og vi må ikke tie noen ihjel, vi må stå opp mot urett!

Vi sier at vi må ikke tåle og vi må ikke tie, men nå må vi ett skritt lenger: Vi KAN ikke tåle og vi KAN ikke tie!

Jeg takker Camilla Ahamath som satte igang innsamlingsaksjon i Bjørnar Moxnes sitt navn til «Leger uten Grenser» og har til nå rundet 12 millioner, det er magisk.
Det er også startet innsamling til «Læringssenteret til Utøya» også og de også har fått in mye penger og det er helt utrolig. Jeg er glad for at folk flest viser hva de står for.

Du kan bidra her:

https://www.facebook.com/donate/241150446429792/10156267202190763/

Eller vippse til Utøya sitt læringssenter:  81335

Igjen så skriver jeg det jeg ikke klarer å si, følelsene tar litt overhånd og det er sikkert mye babbel. Men sånn er det når man er overengasjert, som jeg får høre til stadighet 😉

#Film #Utøya #Høyreekstremisme #Ekstremisme #Politikk #Justisminister #Mox #Bidra#legerutengrenser #22juli 

 

Innlegget var først publisert på http://epilepsi2509.blogg.no/1521451839_19032018.html

Oppdatert 20.3: Sylvi Listhaug går av som Justisminister.

Fra redaksjonen. Profilert politikk og samfunn. Vi vil opplyse om at Debatt1 ikke har noe å gjøre med, eller har noen fordeler av oppfordringen til Marianne Robertsen til å gi til gode formål.

Facebook kommentarer

4 KOMMENTARER

  • Hei,
   På Debatt1 ønsker vi at en forteller litt mer om hva som står i artikler som linkes til, flott hvis du også får gjort det her.
   Mvh
   Elisabeth Hoen

   • Karine Haaland skriver i artikkelen at hun har virket som telefonintervjuer i 7 år der hun har lyttet til, og fått med seg oppgitthet, frustrasjon, bitterhet og skuffelse over Arbeiderpartiets politikk. Det er ikke snakk om hat – det er bare snakk om vanlige menneskers fortvilelse over at Arbeiderpartiet ikke lytter til folket mer.

    • Takk, perfekt.

     Det er ikke opp til meg å kommentere, men bra med mer info om linken.

     (PS: din kommentar havnet i moderasjonskø, mulig fordi du ikke var innlogget da du kommenterte? Derfor den kommer først nå, noe senere – ikke fordi det var noe galt).

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here