Valg og kameler

0
2601

Når du stemmer på et parti, kan du ikke være enig i alt, du må sluke noe……

Hva er det viktigste?

For å fordele verdier, må du først skape noe, for å ha noe å fordele. Så må du ha en sterk middelklasse, som har penger, for at de kan kjøpe noe. Ellers vil bedriftene gå konkurs. Derfor er sterke fagforeninger viktig. Samtidig er det også viktig å legge til rette for nyskapning. Dette er komplisert.

Jeg så en dokumentar om Robert Reich. Han var arbeidsminister under Bill Clinton, den gang USA ikke hadde noen gjeld. I dag har de 20,000 milliarder i gjeld.

Jeg vil oppfordre dere til å se denne dokumentaren, og tenke litt…

https://tv.nrk.no/program/koid25007215/oekonomi-i-ubalanse 

Om dokumentaren: `Am. dokumentar. Økonomiprofessor Robert Reich var arbeidsminister under Bill Clinton, helt til han innså at hans ideer om å fordele godene ikke var gangbar mynt på det nyliberale 90-tallet. Den økonomiske ulikheten har eksplodert siden Reich forsvant ut portene på Det hvite hus. Han mener at det voksende gapet mellom fattig og rik i USA på sikt truer sparegrisen til begge gruppene – i tillegg til å undergrave demokratiet. Reich reiser rundt i USA og formidler sine økonomiske innsikter i et språk også ikke-økonomer forstår. (Inequality for all)`

 

Dette har ikke noe med høyre eller venstreside å gjøre. Det er kun sunn fornuft.

 

Fra redaksjonen. Først publisert på D1 sept`17. 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here