Seilbåten

0
2550
På Adriaterhavet.

Seilbåten og Gå derfor ut..

Gud har en plan for hver enkelt av oss mens vi lever her på jord. Å være kristen handler om mer enn bare å «fikse» livet, «safe» seg en plass i himmelen under tittelnavnet kristen, sette seg godt til rette i sofaen og være fornøyd med det. Han ønsker at vi skal være som en seilbåt i medvind.

Seilbåten er flott å se på, men kan ikke forflytte seg uten vind. Som kristne kan vi også se flotte og fine ut, men om ikke Ånden får være drivkraften så utgjør vi liten forskjell. Slik seilbåten er avhengig av vind for å bevege seg på åpent hav, trenger vi Den Hellige Ånd for å virke som kristne, men skuta må heise seil ellers er det til ingen nytte med vind. Åndens nærvær er alltid tilgjengelig for oss, men «seilene» må opp for å ha rett kurs.

«Seilene» er et bilde på relasjonen med Gud.

For hver enkelt av oss er det helt nødvendig å ha denne jevnlige kontakten med Han slik at vårt gudsliv har framdrift. Vi har alle ansvar for eget liv og kan faktisk ikke skylde på andre eller menigheten for vår åndelige utvikling (selv om en levende menighet er viktig). Mange har fått menighetssår og møtt motstand på sin vei, men Gud er Gud under alle omstendigheter. Han er uforanderlig! Uansett om mennesker kan stå i veien for oss og lage omveier, velger vi selv om vi skal stå stille eller bevege oss framover. Den avgjørende faktoren er om vi heiser «seil» og lar «vinden» lede oss gjennom stormene!

Gå derfor ut..

Mark 11,24: «Derfor sier jeg dere: Alt det dere ber om når dere ber, tro at dere får det, og det skal bli gitt dere.»

Dette verset kan selvfølgelig være en oppmuntring til mange deler av vårt kristenliv, men jeg hadde lyst til å fokusere på Jesu ord om å gå ut. Mange unnskylder seg med at de ikke vet om det er Gud eller egne tanker/ideer de kjenner på, men alle må da prøve å feile litt før enn gjenkjenner Hans stemme. Når vi likevel våger å bryte ut av vår komfortsone og handle i tro og tillit på det som blir gitt oss, vil vi oppleve at Hans løfter står fast.

Selv om vi ikke alltid føler eller kjenner Guds nærvær like tydelig har Hans Ånd tatt bolig i oss. Vi har ingen grunn til å tro at vi ikke har fått verktøyet som trengs for å være Hans etterfølgere. Da vi tok i mot frelsen flyttet Ånden inn i våre hjerter, og Han vil styrke og hjelpe i det vi begynner å vandre. Vi trenger bare å være frimodige og tro at vi har noe å gi videre til andre, så skal Han fullføre Sin gjerning gjennom oss.

Alt for ofte venter vi på at Gud skal åpenbare seg på en veldig overnaturlig måte og utruste oss til tjeneste, men dette verset sier så enkelt at vi skal få det vi trenger av hjelp, styrke og kraft idet vi går. Med dette som utgangspunkt kan vi alle virke som kristne på en enkel måte i hverdagen!

 

Først publisert som to innlegg på min side kladdeboka.no. http://kladdeboka.no/kladderhttp://kladdeboka.no/kladder/seilb

 

Fra redaksjonen. Republisert. Først publisert på D1 jan `19. Profilert Livssyn og dialog. Free Stock Photo of Sailship | Download Free Images and Free Illustrations (freerangestock.com)

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here