Outsourcing av IT

0
2262

Det snakkes mye om det i Helse-Sør Øst for tiden. Når du outsourcer IT, overleverer du kontrollen til den leverandøren du inngår avtale med.

Når du går til legen, kan du ikke bare si: «Hva feiler det meg?» Legen må foreta en undersøkelse, han må ha tilgang til informasjon, du må fortelle hvor du har vondt og kanskje han må ta på deg!

Hva hvis du går til NRK og forteller dette? Det er jo forferdelig, legen skulle bare sagt med en gang hva du feilte?

Har du en regskapsfører, og blir sjokkert over at han får tilgang til din økonomi, er du dum. Det er dette som er tilfellet her.

De journalistene som har tatt tak i dette, burde blitt sparket. De har ikke peiling på hva de snakker om. Det som er forbausende, er at når lederene i Helse Sør-Øst blir konfrontert med dette, lover de at dette aldri skal skje igjen!…:-)

Det viser jo at de er udugelige de også, og har ikke skjønt noenting. Når du outsourcer IT, gir du konsulentene tilgang til dine data. Du må stole på dem, akkurat som du gjør på legen.

Tenk deg – at en mann leier en prostituert kvinne, så kommer hun til politiet og anklager ham for å ha befølt henne på kjønnsorganene? Har du hørt noe slikt? Jeg har aldri, men det er det vi hører nå! Noen er overrasket over at du får se varene som er solgt til deg.

Når dette skjer, mener jeg vi bør ta tak i kunnskpasløsheten. Den befinner seg på mange nivåer, også hos politikere og journalister, men de går fri…….

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here