Menn som hater kvinner!

6
2731

Kvinner utdanner seg mer, og er mer frittalende enn tidligere. Dette kan skremme mange menn, og de siste dagene har vi fått et innblikk i noe av hatet. «Mannegruppa Ottar» er nok toppen av isfjellet, men må det et selvmord til før vi som samfunn våkner?

En del kvinner har fått ødelagte liv etter å ha blitt hengt ut på nett med intime bilder der andre oppfordrer til voldtekt. Når de anmelder får de trusler som gjør at de trekker anmeldelsen, og vi snakker om jenter ned i 13-årsalderen som har blitt hengt ut på det groveste.

Bilder av nakne jenter ned i 16-årsalderen har blitt liggende ute uten at moderator griper inn. Da blir det også feil å bagatellisere det hele som «jazzing» med gutta etter et par pils. For Internett er ekte, og det man sier og gjør skjer i det offentlige rom.

Det ironiske, eller kanskje rettere sagt mest patetiske, er at mange av de som forsvarer denne gruppa mest høylytt, også er de som er mest kritiske til kvinnesynet i andre kulturer.

Noen må se seg i speilet, legge fra seg offerrollen og stille seg spørsmålet: – Hvilket samfunn vil vi egentlig ha?

Det er vist ved flere anledninger at menn tar ordet oftere enn kvinner. I et samfunn der holdninger som dette blir legitimert er det kanskje heller ikke så rart. Jeg frykter liv vil gå tapt om ikke noe skjer. Du kan nemlig ikke avfeie alt med grov humor og vitsing, når det går ut over navngitte personer med ekte følelser.

Skjerp deg mann;

Facebook kommentarer

6 KOMMENTARER

 1. Det er ikke bare seksualisert mobbing som kan virke sårende, fornedrende og krenkende, men alle former for offentlige uthengninger som har til hensikt å latterliggjøre og tråkke på offeret. Eksempler på dette kan være at andre i det skjulte filmer mobbeofferet i kompromitterende situasjoner, som f.eks. en håpløs lukeparkering, se denne http://www.tv2.no/v/1055025/. Det er imidlertid helt ok å legge ut denne videoen da det ikke er mulig å identifisere den tyske kvinnen eller lese kjennemerket. Men dersom videoen ble lagt ut med førerens navn, ville en slik videosnutt i verste fall kunne bli liggende ute på google under mobbeofferets navn i åresvis. Da blir det også vanskelig å bli kvitt merkelappen «dårlig sjåfør».

  Når det gjelder nettmobbing, er ikke gutter verre enn jenter, jf http://forskning.no/barn-og-ungdom-mobbing-internett/2013/10/jenter-mobber-mer-pa-nett.
  Felles for mobbere og mobbeofre er at de sliter mer med psykosomatiske plager. Dette er plager det er vanskelig å lindre eller lege med medisiner, da de har en psykisk årsak. I de mest alvorlige tilfellene kan mobbeofferet ta sitt eget liv.

 2. Da jeg så overskriften på denne artikkelen så trodde jeg at den handlet om menn som hater kvinner ut ifra religiøs overbevisning, som f.eks. det islamister gjør i sin religiøse utøvelse. Men, det handlet ikke om slik type kvinneundertrykking, nei. Det handlet derimot om hva som blir postet på en lukket facebook-gruppe.
  Hvordan kan artikkelforfatteren, Lars Giæver, fjerndiagnosere ca 40.000 mennesker? Han hevder at disse medlemmene av «Mannegruppa Ottar» har hat til kvinner. Hva gjør at han kan ta så hardt i, og hevde at motivet til disse medlemmene er hat mot kvinner? Jeg skjønner ikke det.

  Når noen kommer med en vits som en selv ikke liker, så er det selvsagt altfor enkelt å beskylde vitsefortelleren at han har hat mot objektet i vitsen. Vi alle har vel fortalt ørten «Alle barna»-vitser. Det er vel heller ingen av oss som har noe hat mot objektet i slike vitser?

  Idag så jeg en vits jeg synes er morsom:
  «Hvorfor går skottene med kilt? – Svar: Det for at sauene ikke skal høre glidelåsen».
  Jeg ville ikke et sekund finne på å tro at den personen som fant på denne vitsen har et hat mot skotter og sauer. Så hvorfor er det da legitimt å påstå at motivet til menn i gruppen «Mannegruppa Ottar» drives av kvinnehat? Som sagt, jeg skjønner det ikke….

 3. Det er rettspraksis på at en gruppe med mer enn 30-40 personer regnes som offentlig etter loven. Mannegruppa Ottar hadde 40 000 medlemmer. Jeg bryr meg ikke om vitsene, men at det har vært en ukultur der inne hvor enkeltpersoner, jenter ned i 13-årsalderen, har blitt hengt ut med fullt navn og bilde, til spott og spe, kan man ikke vri seg unna. Mange av de innmeldte i gruppa er sikkert ikke klar over at de er medlem, men om man er klar over det, og fortsatt er medlem, så føler jeg man samtidig er med på å legitimere innholdet. Administratoren av gruppa har vist dårlig styring, og det er mange grunner til å ikke ønske å assosiere seg med MGO.

  Jeg har snakket med jenter som har blitt hengt ut i gruppa. De har vært gjennom et helvete, og skjermbilder jeg har sett har vist at ingen tok til motmæle mot ukulturen. Så nei, alle medlemmene er ikke like nedlatende og fæle mot kvinner, men hvorfor skal man forsvare slikt?

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here