Kongens nyttårstale 2018

0
1172
Kongens nyttårstale 2018

Nok en gang har Kong Harald V holdt en meningsfull og god tale som samler landet og befolkningen i Norge.

Han åpner med Kong Salomos ordspråk 4.23  fra Bibelen: “Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.” Vårt hjerte må være med oss i alt vi gjør. Og alle kan vi påvirke samfunnet vi lever i, fortsetter Kong Harald. Du kan gjøre en forskjell i hverdagen! Et smil, et oppmuntrende ord, ja, hva du sier og gjør kan utløse gode handlinger. Kong Harald sier også at i oss alle er det lys og mørke. Mørket vårt kan føre til nedbrytende tale og det blir vanskelig å vise vennlighet på tross av uenighet. Vår konge viderefører vår kristne kulturarv i sin tale. Dette gjør han på en veldig god måte fordi det er på et språk alle forstår.

Kong Harald løfter vanlige arbeidere i Norge. Han trekker fram særlig helsearbeidere og andre yrkesgrupper som har medmenneskelighet som kjernen av sin jobb. Han ønsker at vi alle skal ha et felles nyttårsforsett: Vi skal vise hverandre vennlighet. Vi må vise mer vennlighet ovenfor hverandre og se på hva vi har til felles og bygge på det, på tvers av ulike kulturer og religioner i Norge. Vi er alle ett folk, ett land, sier han. Vi må stå sammen og vi må snakke ordentlig om hverandre tross uenigheter. Det er en god påminnelse jeg selv kjenner på. Kong Harald vektlegger, som også Venstreleder Trine Skei Grande gjorde i et intervju nylig, at et godt Norge er et Norge tuftet på kompromisser. Vi trenger samarbeid mellom partier og folk.

Et velsignet godt nytt år ønskes deg og din familie, vår alles Kong Harald! Jeg håper kongehuset vil leve lenge i Norge! Vi trenger dere til å binde vårt land sammen, våre politikere kan aldri klare det dere er i stand til. En oppgave du, Kong Harald, utfører på en utmerket, – og ikke minst på en varm måte. – Varme heller enn avstand, sier du.

Du bringer kjærlighet!

 

Fra redaksjonen. Forsidebildet er en faksimile av forsiden 31.12.2018 på https://www.kongehuset.no/. NB! 10.07.19: Forsidebildet er endret, og er hentet fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oslo,_Det_Kongelige_Slott_(3).jpg

Debatt1 beklager å ha brukt bilde av Kong Harald, hentet fra Kongehusets side, som ble brukt i god tro til artikkelen ved å bruke et skjermbilde. D1 har oppdatert seg på reglene. Bildet tilhører Scanpix og i dag har vi fått beskjed om at det var ulovlig bruk av bilde. D1 får bot, og boten er akseptert.

Facebook kommentarer
Forrige artikkelMenneskerettigheter og verdensorden
Neste artikkelÅpne laksemerder er en feilsatsing og må forbys
49 år. Oslo. Se Linkedin for mer informasjon om min utdanning, yrkeserfaring m.m. Eier og redaktør, debatt1.no. Debatt1 er til for å styrke den offentlige debatten, ytringsfriheten og demokratiet. Gratis å lese, gratis å skrive på. Alle kan publisere innlegg, men det forventes seriøse innlegg og et argument. Innlegg profileres av redaksjonen. Send ditt innlegg til . eller les mer på Kom i gang med debatt1. Velkommen!

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here