Klimahysteriet fyller 30 år

2
2020

Den 23. juni i år er det akkurat 30 år siden aktivistforskeren James Hansen i en høring i det amerikanske Senatet forklarte at global oppvarming kom til å drepe oss alle om vi ikke forandret samfunnet og industriene på dramatisk vis.

Han hadde valgt å legge høringen til en av de – statistisk sett – varmeste dagene i hovedstaden. I tillegg hadde han på forhånd åpnet vinduene og fått slått av alle aircondition-enhetene i lokalet. Dette for å øke effekten av de dramatiske påstandene han kom med. Det skjedde ikke noe spesielt med klimaet i 1988 eller noen av årene som fulgte. Men det var dette året at vestlige politikere og journalister begynte å bli global-oppvarmings-hysterikere.

1988 var fødselsåret for den pseudovitenskapelige bevegelsen som med alle midler – i strid med den vitenskapelige metode – prøvde å gi våre klimagassutslipp skylden for at jorda ville «brenne opp» en eller annen gang i en ubestemt fremtid. Aktivistene klarte på en vellykket måte å spre panikken globalt slik at de fikk startet IPCC (Klimapanelet) i 1988.

Den globale temperaturen har gått litt opp og litt ned i løpet av disse 30 årene. For øyeblikket er den på nivå med hva den var i 1988. Fornuftige mennesker bør derfor kunne innse at grunnlaget for panikken ikke er til stede. Klimaet styrer seg selv, uavhengig av våre klimagassutslipp. Klimaet i år er på ingen måte verre enn det var i 1988, selv om våre CO2-utslipp har økt betraktelig i denne perioden. Men vegetasjonen og økosystemene har hatt godt av økningen av CO2-konsentrasjonen i atmosfæren.

Hvorfor i all verden fortsetter politikerne våre å støtte denne pseudovitenskapen?

Lenker:

Pseudovitenskap: https://no.wikipedia.org/wiki/Pseudovitenskap

Temperaturutviklingen (satellittdata): http://www.woodfortrees.org/plot/uah6/from:1988/to:2019

 

 

Fra redaksjonen. Profilert Hot spot


Innlegget finnes også i bloggen min

 

Facebook kommentarer

2 KOMMENTARER

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here