Ja, fluorider i skismøring er doping!

0
117

Den 29. november skriver Leder i lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen at fluorider bør komme på dopinglista. www.gd.no/debatt/leder/langrenn/sett-fluor-pa-dopinglista/. GD har rett.  

Lars Giæver (MDG) har lenge løftet problemene med fluorider i skismøring. De Grønne setter pris på at saken nå blir tatt på alvor.

Fluorider i skismøring har vært oppe til diskusjon tidligere. I 2016 tok Lars Giæver opp saken i kommunestyret, og da hans kollega i MDG tok det opp i Asker blei det stor ståhei i riksdekkende medier.

Det er underlig at det for litt over to år siden var mange som var fremmede på tanken om at dem som bruker naturen, og spesielt de som lever av å gå på ski, og er avhengig av skiløypene, skal bruke naturen på en mest mulig skånsom måte.

Dette er ikke første gangen Miljøpartiet De Grønne er forut for sin tid. Giæver har også tatt opp andre viktige saker som skatteparadiser, rettferdig handel, mikroplast fra kunstgressbaner, og å utnytte dyr som underholdning i sirkus med mer.

Dette viser at De Grønne har en viktig rolle. Vi sår frø, og får folk til å reflektere. Det er forsiden på GD, med leder i samme avis (30.11) et godt eksempel på.

Vi i De Grønne lover å alltid være i forkant, og vi regner med å bli latterliggjort når det skjer. Samtidig viser det at vi har en viktig rolle. For verden utvikler seg når folk får reflektert. Det eneste vi frykter er at ting tar litt for lang tid, og omstillingene vi må gjennom blir for store å takle om vi ikke starter omveltningen til fornybarsamfunnet i dag.

 

Fra redaksjonen. Profilert Politikk og samfunn / Valg 2018

DELTA I DEBATTEN: