Ja, fluorider i skismøring er doping!

2
2436

Den 29. november skriver Leder i lokalavisa Gudbrandsdølen Dagningen at fluorider bør komme på dopinglista. www.gd.no/debatt/leder/langrenn/sett-fluor-pa-dopinglista/. GD har rett.  

Lars Giæver (MDG) har lenge løftet problemene med fluorider i skismøring. De Grønne setter pris på at saken nå blir tatt på alvor.

Fluorider i skismøring har vært oppe til diskusjon tidligere. I 2016 tok Lars Giæver opp saken i kommunestyret, og da hans kollega i MDG tok det opp i Asker blei det stor ståhei i riksdekkende medier.

Det er underlig at det for litt over to år siden var mange som var fremmede på tanken om at dem som bruker naturen, og spesielt de som lever av å gå på ski, og er avhengig av skiløypene, skal bruke naturen på en mest mulig skånsom måte.

Dette er ikke første gangen Miljøpartiet De Grønne er forut for sin tid. Giæver har også tatt opp andre viktige saker som skatteparadiser, rettferdig handel, mikroplast fra kunstgressbaner, og å utnytte dyr som underholdning i sirkus med mer.

Dette viser at De Grønne har en viktig rolle. Vi sår frø, og får folk til å reflektere. Det er forsiden på GD, med leder i samme avis (30.11) et godt eksempel på.

Vi i De Grønne lover å alltid være i forkant, og vi regner med å bli latterliggjort når det skjer. Samtidig viser det at vi har en viktig rolle. For verden utvikler seg når folk får reflektert. Det eneste vi frykter er at ting tar litt for lang tid, og omstillingene vi må gjennom blir for store å takle om vi ikke starter omveltningen til fornybarsamfunnet i dag.

 

Fra redaksjonen. Profilert Politikk og samfunn / Valg 2018

Facebook kommentarer

2 KOMMENTARER

 1. MDG er ødeleggende for miljøet. De lar oss bruke masse skattepenger på tiltak i skogen Norge, så glemmer de vesentlige ting. Jeg går ikke ut til havet og slipper ut hver bit av plast jeg bruker. Det havner i søppeldunken. Slipper kommunen det rett ut i havet?

  Hva skal vi bruke i stedet for plast? I noen tilfeller er det gode erstatninger men skal jeg spise med en papp-gaffel, når ikke det betyr noe her i Norge?

  Hvis du går et par mil på ski, med fluorid skismøring, hvilken skade gjør det?

  Når Kina slipper ut milliarder av tonn med plast i havet, som etterhvert blir nedbrutt til mikroplast, hvor skal vi ta tak?

  Kina er kommunistisk. De har «riktig» lære. Det går forran fornuft. Gjør det ikke det?

  Hadde USA forsøplet like mye, Da hadde det blitt bråk!

  Det Gran driver med her, er politikk, ikke fornuft!

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here