Hvorfor kan ikke jøder få lov til å bo på Vestbredden?

6
1897

Det heter egentlig Judea og Samaria, men Judea er så tydelig bevis på at det er jødenes land, at de insisterer på å kalle det for Vestbredden.

Det bor ca 1 million palestina-arabere i Israel. Hvorfor skal Vestbredden være jøderent? Det er ikke i hennhold til San Remo avtalen, som er gjeldende folkerett.

Muslimene har Mekka og Medina. Der har inger jøder adgang, ikke vi heller, det er bare muslimer. Så vil de ha Jerusalem også, et sted hvor Muhammed aldri var! Hvorfor kan ikke jødene få lov til å ha sin historiske hovedstad i fred?

Vi i Vesten, har mangelfulle historiekunnskaper, og skjønner derfor ikke dette.

Palestiana-araberne fikk Jordan, som utgjorde 77% av det palestinske mandatet. Britene ga de det, fordi de trodde det ville medføre fred. Når de da snakker om land for fred, er det bare en løgn. De er ikke fornøyd med det, de vil ha alt. Det viser jo historien.

Det er forunderlig hvor blåøyde vi nordmenn kan være. Hvorfor tror du at palestina-arabere ikke er fornøyd med 77% av mandatet? Burde de ikke være kjempehappy, slik Britene trodde de ville bli?

Israel sitter igjen med 0,2% av den arabiske halvøy. Til og med det er for mye! Sier ikke det litt?

 

Facebook kommentarer

6 KOMMENTARER

 1. På vegne av redaksjonen vil jeg opplyse om at det ifølge flere kilder er ca 1,8 millioner arabere som bor i Israel. Ikke det som fremkommer i Kvinlaug’s artikkel; «Det bor ca 1 million palestina-arabere i Israel.»
  Med vennlig hilsen Inge Kristiansen, red.

 2. En takk til redaksjonen for å vise til fakta.
  Uansett. hvorfor kan ikke jøder få lov til å bo på «Vestbredden». Hvorfor skal det, i alle vestlige media forbli jøderent. Er det noen som tør å svare på det?

  • Hei!
   Det kan fort bli litt rolleblanding som kan bli uheldig hvis vi går inn i en debatt her. Jeg håper andre vil svare deg og det blir en debatt!

 3. Hei Elisabeth

  Det er fint å bli korrigert med faktafeil, men jeg håper også andre tør å delta slik at dette kan bli en interessant debatt!

  • Absolutt, helt enig!

   Det er nok kun det at det tar litt tid for debatt1 å nå ut at det ikke er så mange kommentarer enda, men jeg håper på og arbeider for å tiltrekke flere.
   God helg 🙂

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here