God jul – Tilgivelse

0
2507

Tenk at Jesus også vasket føttene til Judas!

Jesus behandlet Judas med den samme gode kjærligheten som Han gjorde mot de andre disiplene, til tross for at Han visste hvilket svik Judas var i stand til å gjennomføre. Det Jesus gjorde er nesten for mye av det gode for oss mennesker å forstå. De fleste har vel kjent på vanskeligheter med å be og velsigne noen som har gjort oss ondt eller urett, eller tilgi mennesker som har frarøvet noe av livene våre.

Men tenk at Jesus på korset ropte ut til sin Far: «Tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør.» For en kjærlighet som er blitt tilgjengelig for oss gjennom Han!

Han valgte å dø på korset for å endre historien, slik at vi kan få hjelp til slippe tak i uretten som er påført våre liv og leve i frihet. Dette er selvfølgelig ikke enkelt på egenhånd, men gjennom Kristus er alt gjort mulig.

Jesus lengter etter å berøre hjertene våre slik at Han kan elske gjennom oss når vi ikke klarer det selv og skape tilgivelse med mennesker som har gjort oss ondt, slik at vi kan få fred. Når vi stoler på Gud og Hans kjærlighet, vil Han forløse sin tilgivelse og kraft over alle mennesker – selv de vi ikke tror.

Diamanten

Denne kladden er om min vakre og nesten ferdig slepne diamant, Josefine.

Jeg er så heldig å få være mamma til en sånn skjønn, god og herlig datter, men som de fleste andre mødre møter man på ulike utfordringer i oppdragelse og hverdag. Å være foreldre er ikke alltid like lett! Noen ganger blir man bare så utrolig frustrert og oppgitt. Dette var en av disse dagene. Jentungen hadde igjen gjort noe hun ikke fikk lov til (det verste jeg vet er «jeg gjør som jeg vil»-mentalitet). Dette hadde pågått en stund og jeg var trøtt og lei. Jeg satt meg ned i sofaen, kikket i utmattelse opp på babybildene som hang på veggen og sa til Jesus: «Du må hjelpe meg!»

Midt i fortvilelsen kommer han med fred. Ord som tar vekk all bekymring for framtiden og letter et mors hjerte: «Josefine kommer til å bli en fantastisk fin diamant, hun må bare slipes litt først. Alle barn er diamant-stener! Potensialet ligger der, men for å få fram den rette glansen må de slipes og slipes. Noen trenger mer sliping enn andre. Det er jobben din Charlotte og du må være tålmodig!»

Der i min oppgitthet fikk jeg plutselig styrke og mot. Jeg skjønte at jobben jeg gjorde ikke var forgjeves. Det er bare vanskelig å se når det stormer som verst og temperaturen er skyhøy. Så til alle dere foreldre – stå i det, mist ikke motet – barna deres er diamantstener som skal og må slipes. Vær tålmodig, nøye og oppriktig og gi ikke opp før du har fått fram den potensielle glansen som ligger der, og husk: Det er lov å rope om hjelp. Hans navn er RÅDGIVER!

 

Fra redaksjonen: Forsidebilde Debby Hudson on Unsplash. Les flere innlegg av Charlotte H. Salvesen på hennes blogg http://kladdeboka.no/index.html . Tidligere publisert på D1. Profilert Livssyn og dialog, Litteratur.

Predikanten Charlotte H. Salvesen har utgitt en bok med alle sine `kladder`, innlegg, om Bibelen og sin tro: FRA HJERTE TIL HJERTE. https://www.haugenbok.no/kladdeboka/salvesen-charlotte-h/

Vi ønsker alle der ute en god og fredelig jul. 

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here