Frps nei til norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann

0
1682

Sjømannsforbundet reagerer: – Et totalt svik.

Fremskrittspartiet har lenge markedsført seg som sjøfolkas parti og nytt stor støtte blant nordmenn som jobber på havet. Derfor var skuffelsen stor i Norsk Sjømannsforbund da FrP i forrige uke stemte mot Ap, SP og SVs forslag om å “sikre norske lønns- og arbeidsvilkår i norske farvann og på norsk sokkel”.

– Sviket fra Frp ovenfor norske sjøfolk i en skjebnetid er utilgivelig, sier leder i Norsk Sjømannsforbund Johnny Hansen i en pressemelding.

FrP gikk sammen med regjeringspartiene og stemte gjennom forslaget som sier at «Stortinget ber regjeringen nedsette et partssammensatt utvalg for å vurdere tiltak som kan styrke norsk maritim kompetanse, sikre norske sjøfolk på norske skip og sikre norske rederiers konkurransekraft.»

Dette i kontrast til det rødgrønne forslaget som ville ha et utvalg “som skal foreslå lovendringer og ordninger”, ikke bare “vurdere tiltak”. Regjeringa og FrPs forslag vektlegging av å “sikre norske rederiers konkurransekraft” uten noe om vilkårene til norske sjøfolk blir av mange tolket som at de løper rederienes ærend. “Totalt svik fra Fremskrittspartiet!” er de første ordene i Sjømannsforbundets pressemelding.

FrP har et nært forhold til norsk rederinæring. Blant de 13 største økonomiske bidragsyterne ved forrige stortingsvalg var åtte av dem fra rederinæringa (fem fra eiendomsbransjen). Generalsekretær Fredrik Färber, jobbet tidligere som kommunikasjonssjef i Norsk Rederiforbund.

Det har i lengre tid blitt avslørt elendige lønns- og arbeidsforhold både i norske farvann og på norsk sokkel.

 

Fra redaksjonen. Profilert Valg 2020, Politikk og samfunn. Først publisert  https://radikalportal.no/2020/04/06/frp-sier-nei-til-norske-forhold-i-norge-et-totalt-svik-mener-sjomannsforbundet/. Bildet er hentet fra https://commons.wikimedia.org/, By GAD.

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here