En logisk brist?

0
1827

Jeg har sett at mange bruker resistens mot antibiotika som et bevis på evolusjon. Bakteriene utvikler resistens mot antibiotika og blir derfor farlige. Har vi sett noe bevis på det, bakterier som tidligere ikke tålte antibiotika, som nå gjør det? Jeg tror ikke det.

Det finnes mange forskjellige bakterier. De bekjemper hverandre og slåss om «matfatet». Det er akkurat som i dyreverden. Derfor har vi en balanse av bakterier i kroppen. Hvis vi lager et stoff, la oss kalle det ABC, som dreper alle dyr som spiser mus, men musene tåler det, da vil vi få en museinvasjon.

Det er akkurat som Mao, i Kina, oppfordret befolkningen til å drepe alle spurvene, fordi de spiste såkorn. Det falt ikke noe heldig ut. De fikk en insekts-invasjon fordi spurvene spiste insekter også. Dette var ingen evolusjon, men et eksempel på ubalanse.

Det er det samme med penicilin. Den dreper bakterier som ikke er resistente. Det medfører også at den dreper bakterier som dreper resistente bakterier, dermed vil de resistente bakteriene overta og få herredømme. Da har vi et problem.

Det er en myte at bakterier danner resistens mot antibiotika. De finnes allerede, men antibiotika ødelegger balansen slik at disse bakteriene får overtak. Det har ingenting med evolusjon å gjøre.

 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here