Det snakkes om å forby atomvåpen

0
1530

Det er flere spørsmål som stiller seg her. Hva skal straffen være for å bruke atomvåpen, skal det være økonomiske sanksjoner, eller skal det være noe annet, og i tilfellet hva?

Jeg legger merke til at disse tankene kommer fra venstresiden. Hvis vesten ødelegger alle sine atomvåpen, er det da sannsynlig at Nord-Korea, Kina og Russland gjør det samme? Det er det de vil ha oss til og tro.

Jeg tror det er en god idé å begrense antall atomvåpen, men å forby atomvåpen er en fundamental tankefeil. Atomvåpen er kunnskap. Hvordan skal vi forby kunnskap? Vel, innenfor nazistiske og kommunistiske regimer setter du alle viteskapsfolk i konsentrasjonsleir. Da kan en tenke seg at det er mulig å løse problemet. De som vil forby atomvåpen, tenker på samme måte. Er det et slikt samfunn vi vil ha?

Politikere lever i den forvillelse at de tror at et forbud kan løse et problem. Innenfor trafikken kan det det. Vi har trafikkregler. Kjører du for fort, kan du få en bot. Staten har sanksjonmuligheter.

Innenfor verdenspolitikken har vi ikke det. Hvis et land benytter atomvåpen, hva skal vi da gjøre? Hva betyr det at det er forbudt? Hvilke sanksjonsmuligheter har vi? Det er jo helt meningsløst. Det er kun en politisk floskel som mangler enhver jordnær realitet.

Det blir kun benyttet som en politisk korrekt tvang. Hvis ikke du er for forbud mot atomvåpen, er du en forferdelig, hensynsløs, grusom, ufølsom, gyselig, sadistisk, villfaren, uvitende og nedrig person. Ingen vil vel være det……

De som har evne til å tenke selv kan stå opp mot dette våset, men det ser ut til å være svært få…..

Nobelkomiteen ser ikke ut til å ha forstått noenting. Det er ikke noe nytt. Vi så hvordan de tildelte nobelprisen til Arafat, Obama og andre bråkmakere. Det er svært få som har laget mer krig og elendighet enn dem. I År går den til ICAN. Organisasjonen burde heller hete ICAN’T, for det er det som er tilfellet. Når nobelkomiteen til de grade viser sin udugelighet, gjentatte ganger, burde heller utdelelsen av nobles fredspris bli foretatt av et annet land.

Det hele er enkel logikk. Du kan forsøke å forby tyngdekraften, hvis den føles ubehagelig, men det er nytteløst. Likevel vil du kunne få nobelprisen for det, hvis den fortsatt utdeles i Norge!

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here