5 år til med den samme politikken – Oui président

1
2349

Presidentvalget i Frankrike endte med seier til Emmanuel Macron. Frankrike vil få 5 år med den samme politikken som har vært ført til nå. Marine Le Pen kalte Macron for «Hollande junior» i tv-debatten nylig mellom de to som gikk til den siste valgomgangen.. Og det er en god grunn for at hun gjorde det. Macron vil videreføre den nåværende politiske kursen med å fortsette med mer av det samme: Mer globalisme, mer EU. Macron vant med god margin, så han vil trolig ha få problemer med å føre sin politikk de neste 5 årene, da han kan si at han har fått et sterkt mandat fra det franske folket.

I fjor vant UKIP folkeavstemmingen om BREXIT i Storbritannia. Det var et jordskjelv som gikk verden over. Sist november vant Donald Trump overraskende for mange, over favoritten Hillary Clinton. I år har det ikke gått veien for de som representerer «det vanlige folket» eller «the deplorables» som det også ble kalt i nedsettende ordelag i USA om den jevne borger som ikke stemte for den kandidaten som var finanselitens favoritt. Det har ikke vært like lett for outstandere i Europa i år. I Nederland «tapte» Gert Wilders, da partiet han representerer «kun» kom på andre plass i valget. Idag tapte Marine Le Pen valget i Frankrike, og det er mye som per nå taler for at AfD (Alternative für Deutschland) ligger an til å bli som Senterpartiet her i Norge, et parti med en oppslutning på rundt 10 prosent av stemmene. Det kan tyde på at medvinden fra ifjor har løyet og at i år er det elitens foretrukne kandidater som trekker det lengste strået.

For oss europeere så betyr seieren til Emmanuel Macron at Frankrike vil fortsette å jobbe for globalismens tankegods, som er en politikk for mer EU, mer outsourcing av arbeidsplasser, mer apologetisk holdning ovenfor muslimske land og en forverring av levekårene for den jevne franskmann. Sett fra Norge er det rett og slett rart å observere at Macron vant valget med en så stor margin som han gjorde, når man vet hvor mange mennesker som protesterer mot nevnte outsourcing av arbeidsplasser og politikk som leder rett inn i nyfattigdommen. Mitt innrykk er at eliten innen finans, skjulte nettverk og medier satte inn ett ekstragir for å hjelpe Macron. I den siste tiden var franske medier plastret fulle med positive oppslag om Macron og hans noe eldre frue. Og likedan var medier like opptatt med å sverte Front National og Marine Le Pen.

Eliten og Corporate media har tydeligvis lært av smellene de gikk på ifjor. Taperne er de jevne franskmenn som håpet på en mer proteksjonistisk politikk de neste 5 årene, som ville sette franskmenns interesser foran interessene til de som lovpriser globalismen. Istedenfor en ny vår, blir det 5 nye år med mer No Go-zones og sosial uro.

Presidentvalget viser et delt Frankrike. Det er by mot land, og det er rike mot fattige. Det er ingenting som taler for at Frankrikes problemer skal bli borte med Emmanuel Macron som ny president. For han er for det samme tankegodset som den avgående presidenten står for, og det har ikke vært en suksess i det hele tatt. Utenrikspolitisk vil Macron ventelig viderebringe det samme synet i Syria-konflikten, (for «regime»-endring) det samme synet om sanksjoner mot Russland (mer av det), og det samme synet på «Eurabia» (enda tettere sammenvevning). Ingenting av dette er noe som vil tale for at franskmennene nå får en fredsdue som president, men heller en som er flink til å tale elitens saker.

Vil dette valget være bråstoppen for outstandere i resten av Europa, mon tro? – Vi får vite mer til høsten, når tyskerne går til urnene. Hva vi i Norge skulle finne på, vektlegger jeg ikke i det hele tatt, da vi per nå har få -men ikke så betydningsfulle politiske partier – med mulighet for makt og som taler globalismen rett imot. Vi i Norge må lete med lupe etter betydningsfulle skiller mellom de partier som har en reell mulighet for makt her til lands. Skillet går i bunn og grunn ut på hvor raskt de forstår hva Sir Humphrey sier…

Facebook kommentarer

1 kommentar

  1. Idag kom Pål Steigan med en meget god artikkel om Macron. Her er linken: http://steigan.no/2017/05/11/finansteamet-bak-macron/
    Og et sitat derfra:
    «Den nyvalgte presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, er en «mann uten egenskaper» som er som tryllet fram av tynn luft. Han var som skapt av en reklamekampanje, og så var det også det han var.

    Som kjent begynte han en nokså enestående karriere i finanshuset Rothschild, en karriere som altså har toppet seg med at han sto i spissen for en bevegelse, som ikke var en bevegelse, kalt En Marche! for så å bli valgt til president, uten å ha noen politikk.»

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here