Vi er ikke like!

0
1500

Jeg har vært en del i Afrika og sett at denne likhetsfilosofien vi driver med i Europa er helt feil. Vi er ikke like!

Ingen mennesker er like. Skal du behandle mennesker likt, må du behandle de veldig forskjellig, fordi vi er ikke like.

Kvinner og menn, er forskjellige. Det kan til og med et barn forstå. Våre filosofer vil ha det til at vi alle er så like. Det er det vi lærer på universitetet. Kjønn er et kulturelt fenomen. Det er det vi lærer, men det er jo helt feil!

Vi er skapt som mann og kvinne, men heller ikke de er like. Vi er skapt med forskjellige egenskaper. Noen er flinke til ditten, og noen er flinke til datten.

Så lager vi «enhetsskolen», den kverna hvor alle skal være like. Det er greit at alle skal kunne lære å lese å skrive og regne, men vi trenger ikke 10 år på å gjøre det. Vi trenger bare 3 år. Så må folk kunne gå i den retningen de vil, og har anlegg for.

Vi trenger ikke sidemål. Jeg var åtte år gammel da jeg så på «Kruttrøyk» på TV. Det var tekstet på nynorsk. Jeg forsto meget godt da Festus trakk skytaren sin.

Nei, la oss utvikle oss etter våre evner, og ønsker, i tidlig alder. Det er det vi trives med.Vi er ikke like. Men det er forbudt å si, i dagens samfunn!

Vel, kankje noen er likere enn andre, som vi hørte om i den kjente boken «Animal farm», men det blir jo bare en teori. I praksis er alt annerledes.

La oss dyrke forskjelligheten og sette pris på den. Da vil vi alle få det bedre!

Det er nettopp det som er ideen bak boken til Adam Smith. Les den og se ideen!

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here