Om joggere, vaggere og folk som vil forbi

0
1883

For at ikke hysteriske mennesker skal få apoplektisk anfall når de er ute og går, burde regjeringen innføre et ekstraordinært tiltak: Inntil videre skal alle som er ute og går gå på rekke og rad, med en meters avstand mellom hver person. Når man møter en som kommer i mot, trer man to skritt til høyre idet man passerer hverandre.

Gemalen og jeg er turvante mennesker. Vi går hver dag. Ikke bare fordi vi har hund, men også fordi vi liker å bevege oss. Derfor går vi på tur både hjemme, når vi er på hytta og i utlandet. Vi må derfor kunne definere oss som turvante mennesker.

Hva vi ergrer oss mest over – og som er spesielt for Norge – er syklister som sykler på fortauet. Mange av dem sykler som om de skulle ha kjørt på en forkjørsvei og forventer at fotgjengerne skal hoppe fortløpende til siden. Syklister burde etter vår mening vært påbudt å bruke sykkelfeltene eller veibanen, der det (ennå) ikke er anlagt sykkelfelt.

Joggere representerer sjelden eller aldri noe problem. De tar bare ett steg til siden og fyker forbi. I den grad de måtte puste eller pese er det ikke dermed sagt at de overrisler andre med snørr og tårer. Det blir som med tørrhoste. Lyd, men ikke fukt.

Nest etter syklister på fortauet er det barnevognmafiaen som irriterer mest. De lunter av gårde, gjerne to eller tre barnevogner i bredden. Og de triller barnevogn som de kjører bil; de legger seg aldri inn, når de blir tatt igjen av en annen bil. Det er mulig det skyldes ammetåke, men de burde vært påbudt å gå på rekke, en etter en.

Dernest har vi vaggerne, de som beveger seg sakte av gårde mens kroppen vralter fra den ene siden til den andre. Det kan gå greit, hvis det bare er en av dem, men to vaggere ved siden av hverandre blir som å skulle forsere en mur. De burde også vært påbudt å gå på rekke og rad, for ikke å hindre trafikken.

I disse koronatider er det flere mennesker enn normalt som er ute og beveger seg, særlig hvis det er fint vær og solen skinner. For at ikke hysteriske mennesker skal få apoplektisk anfall når de er ute og går, burde regjeringen innføre et ekstraordinært tiltak: Inntil videre skal alle som er ute og går gå på rekke og rad, med en meters avstand mellom hver person. Når man møter en som kommer i mot, trer man to skritt til høyre idet man passerer hverandre. Man må gjerne løfte armen i en hilsen.

God tur!

 

Først publisert

Maritas hjørne på D1

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here