I flere år har det vært tradisjon at norske politikere deltar i Pride-paraden. Det for å understreke og støtte at nesten “alt er love”.
Jeg skriver nesten, fordi på samme måte som homofili var straffbart på 1970-tallet, er det fremdeles straffbart å besitte en sexdukke med barnlige trekk. Alt er med andre ord ikke lov, heller ikke når det på ingen måte går ut over andre.
Årets Oslo-parade går av stabelen den 22. juni, mest sannsynlig uten barne-og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (Krf). Det fordi han er sterkt uenig i mange av sakene arrangøren (FRI) står for; fjerne sexkjøpsloven, åpne for surrogati og definere et tredje kjønn. Selv innen eget parti, som avgjort må ha vanskeligheter med å svelge mye av hva FRI står for, har Ropstad møtt motstand for sin uvilje mot å delta i paraden. De mener han bør gå, til tross for sin uenighet.
Etter mitt syn innebærer et slikt press alt hva FRI står for, nemlig retten til å være seg selv, uansett hvem man er. Den retten bør også innbefatte dem som mener at homofiles rettigheter har strukket seg altfor langt, sexkjøpsloven har kommet for å bli og at surrogati er kynisk utnyttelse av kvinner i fattige land. I stedet for å tvinge Ropstad til å gjøre noe som kanskje byr ham imot, bør vi beundre hans ærlighet og mot til å stå på sine standpunkter. Kun når vi vet hva noen står for, vil det være mulig til å overtale dem til å mene noe annet.
Det at man i det hele tatt vil ha med seg Krf-politikere i Pride-paraden er for meg ubegripelig. Kristelig folkeparti (Krf) representerer kristendom i norsk politikk. Selv om Den norske kirke er blitt så politisk korrekt som den kan få blitt – det som følge av mangeårig statlig undertrykkelse – er Bibelen det slett ikke. Her får både kvinner og homofile sitt pass påskrevet. Det tredje kjønn er et ikke-tema. I så måte er det en umulighet å være både FRI og kristen på samme tid. Ropstad har valgt det første. Det synes jeg andre skal respektere.
Fra redaksjonen. Profilert Hot Spot, Politikk og samfunn. Bilde har vi lagt til og er hentet fra https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=71332236. Innlegget var først publisert på Marita K Synnestvedts blogg, https://rettfralevvra.com/2019/06/16/nar-pride-blir-politisk-korrekt/.