Munnbind

1
2023

Jeg så ikke på NRKs Debatten om munnbind for knapp tid tilbake. Men jeg fikk med meg programleder Solvangs impertinente spørsmål om hvorfor det er nødvendig å bruke munnbind nå og ikke i mars, da pandemien var mer omfattende: “Er munnbindene blitt bedre?”

Neppe. Men, som enkelte konspiratører på Facebook hevder; myndighetene og andre importører sitter nå med så store lagre av munnbind at de er nødt til å finne på noe, for å bli kvitt det. For det har faktisk vært slik at de færreste i Norge har gått med munnbind – og de færreste er også blitt syke. Hva har skjedd? Hvorfor kan vi ikke bare fortsette slik som vi har gjort siden mars måned?

Det blir som med “kohorter”. De som får (godt) betalt for å drive med målplanstyring blir etter hvert nødt til å finne på noe bare for å finne på noe. Barn kan derfor ikke lenger deles inn i grupper, men kohorter. Når folk flest ikke går mann av huse for å tømme lagrene med munnbind, må myndighetene lage en midlertidig lov som påbyr oss å bruke dem – selv inne på den lokale coop-en i bygder der det aldri har vært noe coronasmitte. Og der ingen drar noen sted, fordi verden rundt er blitt for farlig.

Selv har jeg sprunget rundt i nabolaget for å finne et (kult) svart munnbind. Det eneste jeg finner er imidlertid (såkalte) medisinske munnbind, som i hvert fall ikke jeg vil bruke. De matcher ikke antrekkene mine og de ser ut som bleier. Jeg vil heller ikke bruke en masse penger på munnbind som må kastes etter en gangs bruk. Jeg vil bare ha ett jeg kan ha i vesken og dra frem ved behov.

Heldigvis finnes det nettbutikker som kan hjelpe en med den slags, blant annet EMP. Men billig er det ikke. Selv om mange bedrifter sliter – eller sågar har måttet legge ned – er det andre som i disse dager tjener gode penger på grunn av myndighetenes plutselige krav om munnbind. Men hvorfor er ikke munnbind gratis, slik som det er sagt at vaksinen skal være, hvis det faktisk er slik at munnbind hindrer oss i å bli syke? Min indre konspirator er tilbøyelig til å tro på teorien om lagertømming. Og det er forbrukerne som må ta regningen.

Først publisert i 

 

Maritas hjørne, Hot Spot

Facebook kommentarer

1 kommentar

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here