Hvem er palestinere?

0
2083

Det er så mange som snakker om at Israel okkuperer palestinernes land. Det er det vi hører om hele tiden. Er det sant, eller er det «fake news»?

Jeg har lyst til at folket skal se følgende video:

Der ser vi at palestinere eksisterer ikke i dag. Det var «Vikinger» som tok Gaza. Så ble de borte. Så ble det stille lenge, helt til PLO brukte denne fiktive folkegruppen som en brekkstang mot Israel.

Palestina var et britisk protektorat. De som bodde der var blitt kalt palestinere, i nyere tid. Det var både jøder og arabere, men det har ingen ting med de opprinnelige palestinere å gjøre. Avisen hette «The Palestinian Post» og i dag heter avisen Jerusalem post. Symfoniorkesteret ble kalt «The Palestine Symphony Orchestra», men det var stort sett bare jøder som spilte der.

Da Mark Twain reiste der på midten av 1800-tallet, skrev han i sin reiseskildring at det ikke bodde folk der. Alle er derfor innflyttere.

I dag er vi veldig nøye på å kalle det for Vestbredden. Det heter egentlig Judea. Hva betyr det? Jo, det betyr jødenes land. Det var jødene som eide landet og Jerusalem var deres hovedstad.

Hvilke attributter har «palestinere» i dag som gjør at vi kan kalle de for et eget folkeslag? Ingenting! For 50 år siden hadde de ingen nasjonalsang, intet flagg, ikke et eget språk. de har aldri hatt noe eget land, aldri hatt noen egen hovedstad eller noen andre attributter som sammenliknbart med andre folkeslag.

Jødene fikk stor sympati fra Vesten etter andre verdenskrig. De hadde vært gjennom et forferdelig Holocaust. Dette narrativet snudde plutselig i 1973, da araberne hadde tapt Yom Kuppur krigen. Da satte Saudia-Arabia musklene inn og ville ikke selge oss olje hvis ikke vi endret vårt forhold til «palestinere». Avhengige av olje, som vi var, gikk myke politikere i «dialog» og forandret narrativet. Da skjedde det en markant endring. Vi var ikke avhengige av Israel. Vi var avhengige av olje. Da gikk beinlause vestlige politikere på snaren og inngikk mange avtaler, under bordet, som ikke tåler dagens lys. Hvor mange av dem har blitt konfrontert med det?

Siden har politikere i Vesten hatt veldig tro på dialog med den muslimske verden, men hva var prisen? Den er at muslimene får det som de vil. Det er derfor det ikke blir fred i Midtøsten med dialog. «De ekle jødene» står i veien for denne dialogen. De ønsker jo ikke å bli tillintetgjort, men det skjønner ikke vi i Vesten. Derfor får jødene skylda for det meste.

«Palestinere», som er til flyttede arabere de siste 150 årene går til krig, via de arabiske landene omkring og vil utslette det eneste demokratiet i Midtøsten. Det er 200 millioner arabere mot 5 millioner jøder. En russisk general sa at det er umulig at Israel kan bli bestående med dette styrkeforholdet. Araberne skjønner ingenting. Hvor er Allah hen? Hvis ikke de kan vinne med krig, må de ta andre midler i bruk. Det er dette vi i vesten hjelper araberne med. Med milliarder av dollar!

Hvor lenge skal vi i Vesten tro på denne løgnen?

 

Fra redaksjonen. Profilert Hot spot. Les mer om forfatteren til boken som videoen i innlegget bygger på her:  https://en.wikipedia.org/wiki/Francisco_Gil-White

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here