Dagens Fake News fra VG

3
2757

Alle som har fulgt utviklingen i Venezuela de siste årene vet hvilket system de forsøkte seg på og dermed hvem som bærer ansvaret for der de er i dag. Den mest essensielle utviklingen i Venezuela de siste årene var overgangen fra et greit fungerende samfunn med grei økonomi til sosialisme under Hugo Chavez, videre til et land i kaos med knapphet på alt under sosialisme, en stadig nedadgående spiral og nå et tyranni. VG nevner ikke med ett ord at overgangen til sosialisme var katastrofal for Venezuela som sitter på store naturressurser. Det var ikke helt tilfeldig at Venezuela var en fungerende stat og endte i tyranni, det kom ikke ut av det blå, det kom pga overgang til sosialisme.

«Det har vært et raskt og brutalt fall for et regime som lanserte seg som en demokratisk revolusjon i Latin-Amerika.»

Feil, lille Fake News produsent Leiv Marsteintredet, det lanserte seg som en sosialistisk revolusjon. De ville avskaffe kapitalismen og innføre sosialisme. Når det er Audun Lysbakken og hans medsammensvorne som er Chavez store støttespillere i Norge, trenger man ikke å lure på om det er liberalt demokrati eller sosialisme noen holder på med.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/venezuela/venezuela-latin-amerikas-yngste-diktatur/a/23926309/

«Det er et faktum at samtlige sosialistiske stater har forfalt til diktatur. Men i stedet for å foreta en ideologisk oppvask etter at gamle helter havarerte, gikk den radikale venstresiden ganske ubesværet videre.»

http://www.vg.no/nyheter/meninger/sv/fyrtaarnet-sluknet-igjen/a/23510248/

Venstresiden styrer alltid med ideologi som kompass, ikke med virkeligheten. Virkelighetsfjerne ideologier fungerer like dårlig som virkelighetsfjerne mennesker som insisterer på at de kan fly og kaster seg utfor bygninger.

“Sosialistpartiets tap ble også den ultimate demokratiske testen på det venezuelanske chavista-demokratiet: Ville det akseptere å gi fra seg makten? Nei.”

Sosialisme forfaller alltid til diktatur. Ønsker du diktatur, stem sosialistisk! Har du lyst å sulte, stem sosialistisk:

http://www.vg.no/nyheter/meninger/venezuela/sult-og-avmakt-i-venezuela/a/23890159/

RED: republisert, første gang publisert 16.02.17 på D1

 

Facebook kommentarer

3 KOMMENTARER

 1. Det lanserte seg som en demokratisk revolusjon – ikke som en sosialistisk revolusjon. Temaet om sosialisme dukket opp i perioden 2006-2008. Jeg kan vel ikke se at min artikkel i særlig grad er uenig med noe av det Bård Larsen og Axel Støren-Weden skriver – vel vel…

 2. «Så lenge det finnes ressurser er kapitalismen voksende, og dermed stabil. Vi foreslår i boka en like stabil mulighet for organisering av store samfunn. Mennesket har sterke, evolverte følelser for samarbeid og raushet i inngruppa. Vi ønsker å diskutere en modell av et bærekraftig, framtidsrettet samfunn som bygger på et inngruppestyrt, representativt demokrati som omfatter vareproduksjonen. Tverrkulturelt oppfører folk seg samarbeidende i inngrupper hvor deres handlinger blir sett av andre. Dette er ikke utopier, meninger eller påstander, men grundig dokumentert vitenskap. Vi har et håp om at denne viktige kunnskapen kan få i gang en diskusjon på venstresida. Dessverre er de evolverte følelsene som gjør det smertefullt å skifte standpunkt også sterke. Å få rett gir status og en følelse av belønning, å innrømme feil gir tilsvarende en ubehagelig straff.» – Terje Bongard

  Kapitalismen er stabil så lenge den kan vokse.

  Uten bruk av inngruppa som politisk verktøy vil mennesker bli korrupte, og får en leder for mye makt blir han/hun diktator.

  «This description of the cause of recession shows how recession can also ensue if commodity prices remain too low for an extended period. We know that oil prices began falling in the third quarter of 2014. It is now two years later. Profit margins of many commodity producers have been squeezed. We have already seen layoffs in the oil and coal industries. In this low-priced situation, companies are affected unevenly: some benefit from low prices, while others are hurt by low prices.

  Commodities are often essential to economies, especially for countries that export commodities. These exporters are especially likely to be affected by low prices. Impacts are likely to include civil disorder and falling production, similar to what we are now seeing in Venezuela.» – Gail Tverberg

  Som Bongard sier, kapitalismen er kun stabil så lenge den kan vokse, hvilket vil si at den ikke er deflasjonsresistent.

 3. «Ønsker du diktatur, stem sosialistisk! Har du lyst å sulte, stem sosialistisk:»

  Enig! Arbeiderklassen burde holdt seg på matta og aldri begynt med sosialisme og annet diktatorisk svineri! Klassekamp/ kampen for akseptable lønns-og arbeidsvilkår gjennom de siste 100 årene var unødvendig, og arbeiderklassen ville sultet langt mindre om de heller hadde gjort som eierne sa uten å mukke! Alle innrømmelser fra eiersiden har vært gjort med glede og helt frivillig, ja faktisk på eiernes initiativ, ikke sant? Og der sosialisme alltid forfaller til diktatur, er det heldigvis ikke sånn at rendyrket markedsøkonomi med innlagte konkurransehemmende monopolister og gjensidig eierskap innenfor en liten klikk alltid forfaller til reinhekla fascisme når krybbene begynner å tømmes, neida. Heldigvis. Det skulle tatt seg ut. Makan.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here