By og land – mann mot mann

0
1757

En del ordførere i landets hyttekommuner har bedt hytteturistene om å ikke komme. De som allerede er kommet bes pelle seg hjem, dit de kommer fra. Går det ikke med det gode, vurderer enkelte kommuner å stanse brøytingen til hyttene og slutte å preparere skiløyper. Jeg må si at jeg blir en smule provosert.

Plutselig blir jeg omtalt som turist. Det til tross for at jeg er landeier i kommunen. Jeg betaler temmelig mye i eiendomsskatt. En av begrunnelsene for eiendomsskatten er også den at også hytteeiere kan ha behov for legetjenester. Jeg betaler også for renovasjon, brøyting, tømming av septiktanken, strøm og diverse tjenester det er mer praktisk å overlate til de lokale. For ikke å si at jeg støtter de lokale matvarebutikkene, som ellers ikke hadde hatt noe eksistensgrunnlag, hvis det ikke hadde vært for hytteeierne.

Det er ikke slik at vi menger oss i skiheisen eller på after ski. Vi bare er her og gjør ikke en flue fortred. Kanskje burde mange eldre, som er i risikogruppene, gjøre det samme, dersom de har muligheten til det. Sannsynligheten for å bli smittet på egen hytte er langt lavere enn i f eks en omsorgsbolig, der halve personalet sitter i karantene etter å ha vært på vinterferie i Italia, eller i blokk Z på Tiriltoppen.

Svartedauden brukte tid på å lamme Norge. Enkelte bygder ble også spart, fordi de var så avsidesliggende. I motsetning til i Kina, der folk bor tett på hverandre, har Norge en enorm fordel, hva angår smittespredning; nemlig spredt bosetning. Denne bør vi nå ta i bruk for hva det er verdt. Derfor burde de som har mulighet til det faktisk dra på hytta. Og ta gjerne med bestemor!

Først publisert .

 

Profilert Maritas hjørne. Nyeste informasjon fra myndighetene er at kun folk som har hytte/hus nr.2 i samme kommune der en bor kan dra på hytteferie. 

Facebook kommentarer

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here