Velkommen til Debatt1

8
8021
om debatt1

Oppdatert 5.4. Lesernes egen avis! Registrer deg på Debatt1 og publiser dine egne innlegg direkte eller send ditt innlegg til oss!

Nye spalter og skribenter for siden, fra 1.mars! Nytt: Medierspalte med nyheter og analyse fra 2 norske medier pr.måned, NOAH – for dyrs rettigheter med egen spalte, Litteraturspalten vil den gode ungdoms- og krimforfatter og forelegger Myriam H. Bjerkli ha ansvar for, https://bjerkli.wordpress.com/2021/04/07/fast-skribent-pa-debatt1/ og for psykisk helse-spalten så vil voksne nå og bli inkludert, der det før var barn og unge. En spalte for direkte demokrati kommer med, og det vil legges inn oppdateringer på underskriftkampanjer.

 

D1 er gratis å lese, gratis å skrive på. Politikk, samfunn, livssyn, psykisk helse, norske medier, underskriftskampanjer og litteratur m.m.!

På Debatt1 kan du selv publisere egne innlegg direkte under rubrikken alle artikler og siste innlegg, velge menykategori innsikt eller aktuelt, og du kan velge mellom seks emnekategorier. Men det forventes et argument og seriøse innlegg. Du kan også sende ditt innlegg direkte til eller til , så kan vi publisere for deg!

Muligheten for å publisere egne innlegg foruten sosiale medier og direkte i et fellesskap finnes nesten ikke lenger på norsk nett i dag. Debatt1 søker stemmer fra både høyre og venstresiden samt vi vil ha fokus på debatter som berører det grønne skiftet. Vi er først og fremst opptatt av argumentasjon og å styrke den offentlige debatten og ingen kommentarfelt får lov å utvikle seg til rene reaksjonsytringer. En reaksjon må ledsages av et argument og ikke komme alene. På Debatt1 ønskes nyanserte ytringer og debatter med klarhet, relevans og saklighet er satt i høysetet. Se min filosofi og retningslinjer her https://debatt1.no/retningslinjer/ 

Hvordan komme i gang – helt fri 

Først må du registrere deg som bruker på Debatt1. Velg Logg inn/meld deg inn. Sikkerheten blir tatt på alvor og er du først registrert skal du være innlogget for å kommentere. Dette er for å beskytte hver og ens identitet slik at ingen andre kan bruke din mailadresse og navn for å kommentere innlegg uinnlogget. På Debatt1 må du bruke ditt eget for- og etternavn.

Når du får e-post fra oss, trykk på linken så kommer du til passordsiden. Passordet du automatisk får er en tallkode som du kan endre i selve passordfeltet. Velg helst et sterkt passord. Passord som består av bokstaver (f.eks. navn) og tall. Lagre/oppdater og gå videre. Når du skal logge deg inn med ditt passord, påse nå at du har valgt Logg Inn i vinduet du får opp.

Fyll inn din e-post adresse og passord. Selv om det står ekte Fornavn og Etternavn i logg inn feltet skal du enten bruke din e-post eller brukernavn (se din profil). En god ide kan være å la nettleseren din eller D1 huske passordet så kommer det opp automatisk på din telefon, nettbrett eller PC/Mac.

Glemt passord

Har du registrert deg men husker ikke lenger ditt passord? Da velger du Glemt passord som du ser når du skal logge deg inn. Tekniker på Debatt1 har filmet sin gjennomgang av dette og tar deg igjennom prosessen steg for steg med å få tilsendt nytt passord. Det kan du se her på denne videoen på 3 min: https://www.youtube.com/watch?v=o0CMyvhEyJA&feature=youtu.be. Ellers er det bare å skrive til oss så får du et nytt passord tilsendt, enkelt og greit.

Jeg er logget inn, hva gjør jeg nå?

Omtrent slik ser det ut når du er logget inn. Du har et sort felt øverst hvor du har tilgang til din profil og du må velge +Legg til for å åpne din skriveside.

 

Du kan lagre innlegg du arbeider med og du kan også forhåndsvise innlegget før publisering. Innlegg kan alltid revideres (og også slettes hvis en har gjort en feil). Du kan legge inn bilder eller videoer i innlegget ved å velge Legg til media og du kan utheve skrift og velge mellom ulike skriftstørrelser til f.eks. avsnittoverskrifter. Du kan legge inn SEO tittel, beskrivelse og stikkord til ditt innlegg slik at det blir mer søkbart på nettet. Dette anbefales.

Du kan også endre innstillinger for deling på sosiale medier for hvert innlegg.

Alle skribenter har en forhåndsinnstilt kategori for innlegg når en skal publisere: Alle artikler og siste innlegg. Velg underkategori. Du kan også velge Menykategori Aktuelt eller Innsikt. Innlegg profileres av redaksjonen basert på plass, kvalitet og emne.

Du kan også velge ut et avsnitt fra teksten din som du gjerne vil ha som ingress som synes på forsiden av Debatt1. Teksten legger du i feltet Utdrag. Pass på at det ikke blir for langt.

Nederst til høyre på din skriveside står det Fremhevet bilde – Bestem forsidebilde. Her kan du legge inn bilde du vil ha på forsiden av Debatt1 og det vil vises øverst når du åpner ditt innlegg. For å dele innlegg på sosiale medier det nødvendig med et forsidebilde. Vær obs på at hvis du henter bilder fra nettet kan de være opphavsrett på bilder og det kan være lurt å legge ved en link til hvor bildet er hentet fra hvis du er usikker på dette. Kan være opphavsrett. Ellers kan du legge ved egne bilder.

Å kommentere

Du kan kommentere innlegg uten å være registrert. Oppgi din mailadresse og for- etternavn. Er du allerede registrert skal du være innlogget for å kommentere. Kommentarer har redigeringstid på 15 min. Maks 3 linker til andre nettsider tillates i hver kommentar, flere enn dette og kommentaren blir ikke publisert.

Din profilside

Legg gjerne til noe informasjon om deg selv. Det vil vises sammen med bilde av deg når du har publisert et innlegg. Hvis du ikke vil ha bilde av deg selv anbefaler vi et landskapsbilde e.l. Oppdater din profil etter du har lastet opp bilde og lagt til ny informasjon. Husk at ditt offentlige navn alltid må inne holde ditt ekte for – og etternavn.

Er du klar?

Hvis du har spørsmål eller andre innspill er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg eller redaksjonen , . Foreløpig er det jeg som administrerer alt når det gjelder Debatt1.

Hvorfor Debatt1?

Jeg fikk ideen til Debatt1 allerede våren 2012 og hele konseptet/ spaltene er utviklet av meg. Med Debatt1 vil jeg styrke demokratiet og tilby et godt sted som er åpent for alle. Uansett situasjon, posisjon eller alder så har vi alle noe vi brenner for – noe vi synes er viktig. Vi har alle kunnskap å dele uansett hvilken måte vi har tilegnet oss den på. Debatt1 er for alle seriøse som vil påvirke samfunnet. Les mer her https://debatt1.no/om-debatt1/ 

Det skulle ta noen år før ideen kunne realiseres og byrået Coinno a/s, som holder til i Oslo, er webleverandør og står for sikkerhet og videre utvikling av Debatt1 i samarbeid med meg. Det gjør det trygt og gir god kvalitet. Det har blitt gjort flere justeringer/forbedringer  basert på erfaringer gjort siden åpningen september 2016.

Fram til nå har det blitt publisert 650 innlegg og artikler av så mange som 88 skribenter!

Engasjerte folk, forfattere, politikere, fagfolk, bokanmeldere m.fl. har bidratt med innlegg/artikler fram til nå, og jeg håper på mange, mange flere!

Vi ønsker alle velkommen til Debatt1! Debatt1 er til for å styrke den offentlige debatten, demokratiet og ytringsfriheten.

Jeg håper denne informasjonen var nyttig for deg som har lyst til å publisere her, men som synes det er litt tungt å komme i gang. Du har også mulighet til å sende ditt innlegg til oss så kan vi publisere for deg. Målgruppen for mediet er voksne over 18 år og vi ønsker også seniorer med livserfaring.

Alle kan vi påvirke samfunnet. Alle mennesker har engasjement og kunnskap om noen eller mange felt og vi håper at akkurat du som leser dette har lyst til å registrere deg og publisere innlegg!

Din mening gir mening!

 

Har du spørsmål om SEO (search engine optimalization), det å skrive innlegg på en leservennlig måte, lage en fin layout som du har muligheten til i D1 systemet eller annet, ikke nøl med å ta kontakt! Søker du samarbeid med Debatt1, annonsering eller annet, bare ta kontakt med

Elisabeth Hoen

Eier og redaktør for Debatt1.no

Republisert og oppdatert etter 6 febr `18.

https://debatt1.no/retningslinjer/

https://debatt1.no/om-debatt1/

 

 

Facebook kommentarer

8 KOMMENTARER

  1. Selv tror jeg at jeg vil satse på å publisere om mine tema her, på tross av at leserne er få, men det blir for slitsomt å mase på nettsteder som Steigan og Kulturverk for å få publisert noe der. Hva jeg brenner for, som Mjøslandet, lommedemokratiet og lommetunet, er da også meget smale tema. Men jeg har mine perspektiver på livet, som jeg ønsker å utvikle videre, og kanskje noen vil fatte interesse for mine vinklinger en dag? Det er da også pussig at en fyr som Terje Bongard, som har opplevd at alle vil ha ham som foreleser etc., allikevel har gitt opp, da han opplever at budskapet ikke når inn. Så om man har tilgang til store plattformer og er ettertraktet, er allikevel ikke dette ensbetydende med gjennomslag.

  2. Hei!
    Takk for en fin kommentar!
    Jeg håper du vil fortsette å publisere innlegg her på Debatt1, Øyvind.
    Jeg kan godt tenke meg evnt stress og det kan være påfølgende skuffelse når en skal sende inn innlegg til et medium, en avis og redaksjon og de sier nei. Som om man er oppe til eksamen hver gang… jeg har også kjent et par ganger på stress forbundet med det. Så jeg sender ikke inn til noen, men skriver kun her på Debatt1. Jeg håper den friheten en får på D1 blir satt pris på av andre og. Pust ut 🙂 Og publiser!
    » Så om man har tilgang til store plattformer og er ettertraktet, er allikevel ikke dette ensbetydende med gjennomslag.» Ah, godt sagt. Enig.

    • Ja, hva Bongard nok følte på var at han var ettertraktet fordi han hadde en doktorgrad, hadde skrevet bok og var Norges første atferdsøkolog, men at de færreste egentlig var interessert i budskapet hans. Man kan si at han nådde ut, men ikke inn, og mer ble sett på som en maskot eller kjendis som skulle gi status til diverse arrangementer og programposter. Tror rett og slett at han følte han ikke ble tatt på alvor.

      Det er bra du har gitt bidragsyterne så stor frihet til å velge brukergrensesnitt selv, med forskjellige maler etc. Selv har jeg blitt glad i mal sju. Dessuten er det fint at man kan velge framhevet bilde selv, noe man ikke kan i Blogger, hvor det alltid er første bilde som framheves.

      Fin sammenligning med eksamen. Selvsagt, man kan alltid bli bedre, men noen ganger kan det også være man har nye vinklinger og tanker det ikke er så lett å sette ord på enda, eller at man er så opphetet at man ikke tenker riktig klart. Allikevel kan dette innlegget, selv om man kan kalle det uferdig, være første steg i en utviklingsprosess, og derfor ha sin verdi som del av denne. Dette blir litt som et fotografisk tema, hvor også mindre bra bilder med svak komposisjon og teknikk kan ha sin plass i en temaserie, hvor temaet som helhet ville kommet svakere fram uten dette bildet, som allikevel var viktig for å binde temaserien sammen.

      • Takk igjen for en fin kommentar!
        Ja, det med eksamen.. 🙂 Jeg tenker at mange bruker lang tid på å skrive innlegg for deretter å sende inn til en redaksjon, og de fleste får vel nei. Det kan bli stress og nedturer og en føler seg ikke bra nok. Likevel virker det å være slik at mange ønsker å få sitt innlegg vurdert og godkjent av en seriøs aktør. Det er nok + og – med både D1 og tradisjonelle medier.
        Underbevisst, med Debatt1, håper jeg nok å inspirere dem som er selvstendige og som ønsker frihet.
        Når det gjelder bildebruk så ja, en kan legge til bilder selv. Men i det det publiseres så får jeg et ansvar. Derfor må jeg følge med ang bilder for å sikre at en skribent ikke bare har hentet det fra nettet. Det kan jeg jo ikke vite dersom de publiserer selv. Bryter man regler for opphavsrett kan det koste meg dyrt. Sånn sett er det ikke helt fritt fram ang bilder.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here