Til dere som sitter med makten og andre med sterke meninger

8
1803

Til dere som sitter med makten her i landet og dere andre med sterke meninger:

Jeg kan ikke politikk, eller jeg er ikke god til det. Men jeg kan urettferdighet og jeg er forbanna!!! Det vi driver med nå er urettferdig. Hva skjedde med Norge? Hvorfor stenger vi folk ute i kulden bokstavelig talt. Jeg kommer nesten rett fra Hellas og holdt på å fryse ihjel enda jeg var kledd for norske forhold, men allikevel ble jeg varm i hjertet av folket jeg møtte der. De som jobbet i campen, militæret, de ansatte, grekerene. Varme, positive hjertevarme folk som virkelig strekte seg lagt for å hjelpe. De andre frivillige hadde felles mål som meg så det er som å møte gamle venner, vi finner tonen umiddelbart helt på tvers av nasjonaliteter, religioner og alder.

Camp Moria januar 2017 Lesvos:

https://radikalportal.no/2017/01/28/to-omkommet-i-norskfinansiert-flyktningleir-i-hellas/

Jeg blir så himla trist når jeg kommer hjem. UDI skal legge ned 2100 plasser, der kunne vi ha endret livet til 2100 mennesker som desperat trenger vår hjelp. I Libanon er det utrygt, i Hellas fryser flyktningene ihjel i telt leire uten ordentlig utstyr for å holde varmen. De dør, mens vi har lovet å hjelpe de der de er! Men for svarte, de er der og de får ikke mye hjelp. Hellas kan ikke gjøre dette alene. De får hjelp av FN, men det holder ikke. Folk dør mens vi somler her hjemme og snakker om alle pengene vi har spart og hvor mange vi har sendt tilbake til Afghanistan. Hallo??? Det er typisk norsk å være god, har vi glemt det? Vi er ikke så gode lenger. Av alle jeg snakket med i Hellas så var det kun en familie som ønsket seg til Norge, jeg synes det er flaut. Vi har et dårlig rykte. Flere av de frivillige kommenterte også og spurte hva vi drev med.. Jeg sa at jeg vurderte å søke Islandsk eller Canadisk statsborgerskap.. Samtidig som jeg elsker Norge og jeg ser hvor heldig jeg er nå som jeg er syk og har fått hjelp umiddelbart. Jeg ønsker bare at vi kan dele disse godene med flere. Nei, jeg mener ikke alle. Ingen gjør det.. Jeg får krupp av uttalelser som «Vi kan ikke hjelpe alle, vi er ikke hele verdens sosialkontor» Ingen som har sagt det, men vi kan hjelpe noen og mange flere enn det vi gjør nå! Men husk at det er enkeltmennesker bak tallene.. Her er bare en historie bak «Hordene, strømmene av folk»:

http://epilepsi2509.blogg.no/1484121338_glimt_av_zakiya_izza_.html

Hvordan det siste året hadde gått uten frivilligheten det lurer jeg på.. Jeg er veldig glad i de store organisasjonene som er på plass, men i akutt krise så kan de som er frivillig bare rykke ut å gjøre noe der og da. Jeg misunner ikke en eneste politiker som må være så kjip som jeg ser det.. Som sender ut barn og sier «Lik og del». Som Donald Trump som med et pennestrøk ødela utrolig mange skjebner og liv på et øyeblikk.. Hvis det er det som skal til for å styre et land, er jeg glad jeg lar meg styre av følelser og er naiv og handler utifra det.

Vi og jeg må tåle masse dritt fordi vi velger å hjelpe folk, hvorfor skjønner jeg ikke.. Det er feil å hjelpe de her og tydeligvis feil å hjelpe de der også. Når er det bra nok? Hvis vi velger å gå i tog for å protestere mot Trump og hans kvinnesyn bør vi heller kjempe for kvinnene i India og andre land hvor de lider. Og hvis vi hjelper flyktninger, så bør vi heller hjelpe narkomane. Men hallo dere, vi gjør det. Vi hjelper de som trenger. Alle er like mye verdt og hvis dere har så innmari sterke meninger: Gå i tog selv, gå for kvinnene i India, dra til Oslo eller andre byer og hjelp de som bor på gaten. Ikke bare klag, gjør for helvete noe! Store ord hjelper ingen, handling hjelper og det er handlingene som definerer! Nå er jeg så innmari sinna at jeg bør ikke skrive så mye mer. Jeg har lovet meg selv at jeg skal ikke si noe stygt, det er under min verdighet og folk er ikke verdt det!

Noe av det jeg selv har blitt kalt: Landssviker, håper du bli voldtatt av alle du vil hjelpe, du hjelper fremtidige terrorister, venstrevridde drittkjerring, hylekorist, jævla godhetstyrann etc etc.

Jeg bruker heller energien min på å samle inn penger, drar ned og gjør en forskjell!!!

Billetter er bestilt og jeg drar ned til Elpida igjen 30/4  – 10/5 , det nytter, jeg vet at det nytter.

Vil du bidra, så si fra. Det nytter, jeg har opplevd at det nytter.

Ha en fin natt hilsen en fresende og forbannet Marianne

#Politikk #forbannet #hylekorist #Handling #Krevehandling #Hellas #CampMoria#Flyktninger #Sinna

Facebook kommentarer

8 KOMMENTARER

 1. Jeg skjønner du er sint, Marianne, men jeg tror ikke det nytter så mye, men det er fint at du står på og hjelper!

  Jeg har reist mye i Afrika. Jeg har hjulpet mange, men jeg må også, med sorg i hjertet si, jeg kunne ønske jeg kunne hjelpe mange fler.

  Jeg er av den oppfatning at de fleste nordmenn er oppvokst med en sølvskje i munnen. Vi aner ikke hvor hardt våre forfedre har jobbet, for at vi har det så godt som vi har. Vi er oppdratt, i vår generasjon, til å tenke på rettigheter og urettferdighet, og så har vi ikke evnen til å tenke på at det koster!

  Tenk på hvor mange nordmenn som ga livet sitt under WW2, for at du og jeg skal ha det så godt som vi har! Vi vet resultatet, men vi kjenner ikke kostnadene, fordi vi har aldri sett noe til dem! Derfor lever vi i en boble.

  Flyktninger vil alltid komme. Det er en uttømmelig kilde, hvis vi bare skal ta imot dem, og det kommer mange andre folk også, som ikke liker oss. Det kan vi heller ikke se gjennom fingrene med.

  Derfor mener jeg: Dyrk opp Sahara, gi jobb til alle flyktninger på hele jorden. Da kan vi dyrke mat, hjelpe på miljøet ved å dyrke skog, og de som kun er luxusfliktninger, vil ikke ta imot tilbudet.

  Vips, så har vi det!

  Vi har teknologi til å gjøre det, men det er noen som ønsker at vi skal leve med dårlig samvittighet, fordi de tjener penger på det. Du er et offer for den propagandaen der…..

 2. «Derfor mener jeg: Dyrk opp Sahara, gi jobb til alle flyktninger på hele jorden. Da kan vi dyrke mat, hjelpe på miljøet ved å dyrke skog, og de som kun er luxusfliktninger, vil ikke ta imot tilbudet. Vips, så har vi det! Vi har teknologi til å gjøre det, men det er noen som ønsker at vi skal leve med dårlig samvittighet, fordi de tjener penger på det. Du er et offer for den propagandaen der…..»

  Jeg digger ideen din, Petter, og sprer den der jeg kan. Kulturkrasjet er et faktum, jfr Sverige, så vi må løse flyktningeproblematikk og migrasjonsproblematikk på en annen måte.

  Det er påvist at tiår med bistand ikke fungerer etter hensiktene og likevel ikke legges drastisk om, så sannsynligheten for at eliten skulle legge om migrasjonspolitikken før nye krefter tar over og gjør det er vel nærmere 0. Det er oss mot dem.

 3. Beklager sen tilbakemelding på kommentarer, hverdagen har vært litt tøff her.. Men jeg mener at vi må hjelpe «her» og vi må hjelpe «der» og der må regjering og de store organisasjonene inn, jeg håper flere med meg blir sint og krever at vi hjelper så mye vi kan. Ikke sende barn tilbake til land som anses som farlig, ikke sende ut veletablerte mennesker som har bodd her siden de har vært barn og ikke kjenner til så mye annet. Vi må kreve rettigheter for mennesker på flukt, vi må kreve trygge reiseruter, trygge leirer. Og vi trenger flere frivillige og ikke bare som reiser ut men som er tilstede i hverdagen her og blir venner med de som kommer. Da blir folk lettere trygg her i landet og vi etablerer noe. Beklager, hjernen er ikke helt på plass og jeg roter med svar, men jeg håper dere skjønner essensen av hva jeg tenker. Her er det hjernerystelse og ribbeinsbrudd, men prøver å gjøre noe fornuftig for det 😉

 4. Marianne skrev:

  «Her er det hjernerystelse og ribbeinsbrudd, men prøver å gjøre noe fornuftig for det »

  Jeg beklager å høre det, jeg føler med deg. Men så må jeg også si:

  Hvilke rettigheter har du da? Du har ingen! Skal du har rettigheter til å bli frisk i morgen?

  Det er det jeg prøver å fortelle. Det er ingen i verden som har noen rettigheter?

  Vi er overlatt, til at de som får det til, vil hjelpe de som ikke får det til. Hvem skal bestemme det? Skal det være som Robin Hood, som stjeler fra de rike og gir til de fattige, eller skal dette foregå på frivillig basis. Hva tror du er mest effektivt?

  Jeg tror at vi som har penger, må dyrke opp Sahara. Da kan vi få alt. Hvis du åpner døra, når du fyrer, om vinteren blir det kalt inne, men det blir ikke varmrere ute!

 5. Hehe, nei det gjør ikke det, det blir bare til at alle fryser!

  Hvorfor kan vi ikke heller bruke vår teknologi til å gjøre noe bærekraftig?

  Det jeg høre at du sier, i overført betydning, er:»La oss åpne dørene alle sammen, slik st vi fryser ihjel!»

 6. Ja, da hører du noe annet enn det jeg mener ihvertfall 😉 Jeg var ikke ute etter sympati, men heldige meg som bor i dette landet og har rettigheter når jeg er syk. Jeg står ikke på bar bakke. Jeg er ikke ute etter at alle skal åpne dørene så det blir kaldere ute, men jeg håper flere vil være med å hjelpe der vi kan. Med det vi kan 🙂 Så enkelt. Jeg reiser ned igjen til Hellas og bidrar med det jeg kan med hjelp fra andre som hjelper meg å hjelpe.

 7. Å hjelpe folk er bra, det burde alle trene på hele tiden. Men, vi må hjelpe med visdom. Medfølelse og visdom hører uløselig sammen. Det ene uten det andre vil alltid gå galt.

  I Sverige har de hjulpet en hel masse folk uten visdom i mange år. Når det begynte å gå galt bestemte de seg for å satse på ideologien sin, istedet for å observere virkeligheten. Ideologien er å hjelpe UTEN visdom. Virkeligheten ga mye bevis på at dette ikke fungerte, men de la lokk på virkeligheten. Dess verre det ble, dess hardere presset de ned lokket. Enhver idiot vet at trykk før eller siden må ut. Dess lenger man lar deg bygge seg opp, dess større eksploderer det. I Sverige har det nå begynt å bli så stort trykk at det finner veien ut tross alle truslene mot alle som ønsker å si ifra. Denne politimannen feks, som står midt oppi virkelighten hver dag, han tør å si fra nå, fordi han vet at de som kommer til å skade ham, media, politikere, elite, arbeidsplass, mm ikke har så mange virkemidler. Politimannen sier:

  «Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.
  Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.
  Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige.
  Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.
  Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%. Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.»

  https://www.document.no/2017/02/04/politileder-jag-ar-sa-javla-trott-jag-kommer-att-skriva-ar-inte-politiskt-korrekt-skiter-jag/

  Hva tenker du om import av mannlige flyktninger når du leser sitatet eller artikkelen? Skal vi ta dem inn i landene våre, der de kan voldta og myrde barna våre, de unge jentene våre og kvinnene våre, eller evt de unge guttene våre, som er vanlig for afghanere. Eller skal vi holde mennene ute, gi dem meningsfyllt arbeid med å bygge opp Sahara, så kan familiene deres og kvinnene deres bo midlertidig hos oss i påvente? Er dinj første tanke at man ikke må generalisere eller er din første tanke at vi kanskje bør beskytte oss selv også?

 8. «Hva tenker du om import av mannlige flyktninger når du leser sitatet eller artikkelen? Skal vi ta dem inn i landene våre, der de kan voldta og myrde barna våre, de unge jentene våre og kvinnene våre, eller evt de unge guttene våre, som er vanlig for afghanere. Eller skal vi holde mennene ute, gi dem meningsfyllt arbeid med å bygge opp Sahara, så kan familiene deres og kvinnene deres bo midlertidig hos oss i påvente? » (SR)

  Robertsen har lagt vekt på rett til helsehjelp, trygge og varme flykningleirer o.l. og innlegget tar opp andre sider ved flykningproblematikken enn problemer med kriminalitet.
  Når det gjelder første del av det siterte så kobles mannlige flykninger til voldtekt og drap på en for generell måte. Videre formuleringer i samme retning vil jeg varsle kan bli slettet.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here