Déjà vu – om gallupene som spår valgresultatet i USA

0
1221
Trump leder uansett hva gammelmedia sier

Gammelmedia med NRK i spissen prøver stadig å hamre inn hvor godt Biden gjør det i forhold til Trump. Det er derfor med undring man betrakter forskjellen i fremmøtet ved disse 2 kandidatenes valgkamp-rallies. Biden fikk 12 til 20 tilskuere (inkludert Bidens egne medarbeidere)  i Erie, Pennsylvania.

En tilsvarende samling i Arizona klarte å “spa opp” 8 publikummere.

Mens Mike Pence klarte dette:

Når det gjelder galluptall, har blant annet NRK referert til en Rassmussen-poll som viser at Biden leder med 12%-poeng på Trump. Om dette er riktig, vil det slå ut alle tidligere amerikanske presidenters valgresultat uten tvil. Nettopp derfor er det et sterkt grunnlag for tvil.

Om man dypdykker i bakgrunnen for denne Rasmussen-pollen, viser det seg at de antar at Trump bare får 76% av de republikanske stemmene i primærvalget. Dette antas uten noen forklaring i det hele tatt. I de siste 7 presidentvalgene er den eneste republikanske presidentkandidaten som har hatt så lavt resultat, George W. Bush (med 73% fordi Ross Perot stjal resten av stemmene) i 1992. Så 76% republikanske stemmer for Trump denne gangen – når han i praksis ikke har noen konkurrent – står ikke til troende. Selv erklærte Never-Trumpers kommer nå med slike erklæringer:

Det er nå dags for å trekke frem Helmut Norpoth, som kan vise til en datamodell som har gitt rett resultat i 25 av de siste 27 valgresultatene – helt tilbake til 1912.

Denne gangen vil ikke Trump vinne knepent. Det blir et såkalt “landslide” (i betydningen overveldende seier) for Trump denne gangen.

I praksis ser det ut som MSM-kommentariatet ikke lært noen ting av det som skjedde ved valget i USA i 2016. Jeg vedder på at det er mange journalister som vil opleve et déjà vu i år.

***

Fra Wikipedia:

Déjà vu, også skrevet deja vu på norsk, (uttales /?de??.v??/ eller omtrent desjavy’, fransk for ‘allerede sett’) er en følelse av å ha opplevd noe tidligere som man i virkeligheten opplever for første gang. Fenomenet innebærer en sterk fornemmelse av gjentakelse og gjenkjennelse, som om en allerede har et minne av samme hendelse, sted, person eller noe annet som en faktisk ikke kan ha opplevd, sett eller møtt før. 

Lenker.

David Sound: I didn’t vote for Trump….

 

 

Alle illustrasjonene er “klippet” fra Youtube
Facebook kommentarer
Forrige artikkelEn farlig mann
Neste artikkelReligiøse hodeplagg på fremmarsj
Pensjonert realist med hovedfag i fysikk - med kjemi og edb som tilleggsfag.

DELTA I DEBATTEN:

Please enter your comment!
Please enter your name here